Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Одбојкаши Црвене звезде победнички прошли кроз Љиг

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и трећу победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги Србије. На гостовању у Љигу савладали су Спартак 3:0 (25:18, 25:21, 25:22).

Још један изазов у лиги изабраници тренера Игора Жакића решили су у своју корист. Била је то тврда утакмица од првог до последњег минута. Прва два сета протекла су у лаганој доминацији Звезде.

Црвено-бели су боље отворили меч, у свим сегментима игре осим у сервису, направили су осам сервис грешака, али су то успели да надоместе храбром и одговорном игром. У другом сету црвено-бели су искористили сервис грешке ривала наметнули свој ритам и стигли до вођства 2:0. У последњем периоду домаћи одбојкаши су заиграли на све или ништа, сет увели у егал завршницу, али у кључном моменту Звезда је резултат преломила у своју корист и забележила трећи узастопни тријумф у сезони.

По завршетку утакмице Игор Жакић, тренер Црвене звезде, се осврнуо на издање свог тима.

– Утакмица је била тврда, тешка јер је Спартак познат по добрим партијама на свом терену. Тако је било и овај пут. Упркос слабијем сервису на старту меча, успели смо да одиграмо добро, наметнемо своју игру, прва два сета решимо у своју корист и стигнемо до предности 2:0. У последњем периоду игре је виђено мало више драме. Спартак је играо растерећеније, али смо контрама правили равнотежу и стигли до победе. Драго ми је што је све решено у три сета – био је први коментар Игора Жакића. Стратег црвено-белих је задовољан 100% учинком свог тима у прва три кола, али истиче да је лига дуга и да има још доста да се игра.

– Три од три лепо звучи, али рано је да прејудицирамо неке ствари. Лига је дуга, идемо корак по корак, из меча у меч. Трудимо се да растемо из кола у коло, да напредујемо како такмичење одмиче. Већ у уторак нас очекује нови изазов, овога пута у Куп Србије. Верујем да ћемо успети да опоравимо играче у недељу и да будемо спремни за изазове који нас очекују у следећих седам дана – закључио је Жакић.

Црвено-бели ће у наредних седам дана одиграти два важна меча. У уторак од 20.30 у осмини финала на Бањици дочекују Борац из Параћина. Већ у недељу од 18 сати на истом месту угостиће вечитог ривала Партизан у 4.колу Суперлиге Србије.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама