Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Kolubara – Crvena zvezda 1:7 (0:6)

 

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali u Lazarevcu ekipu Kolubare sa 7:1. Izabranici Dejana Stankovića su tokom celog meča kontrolisali dešavanja na terenu i već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika. Po dva puta su pogađali Mirko Ivanić i Milan Pavkov, a po jednom Aleksandar Dragović, El Fardu Ben i Marko Lazetić koji je postigao prvenac u dresu seniorskog tima Crvene zvezde.

Kolubara – Crvena zvezda 1:7 (0:6)

Stadion: „FK Kolubara“ , Lazarevac.

Strelci: Dragović u 8, Ben u 16, Ivanić u 18. i 36, Pavkov u 24. i 43, Lazetić u 88. minutu za Crvenu zvezdu, a Mladenović u 86. minutu za Kolubaru.

Sudija: Srđan Jovanović.

Žuti karton: Marjanović (Kolubara).

Kolubara: Stanivuković, Stojanović, Vasiljević, Stanković, Đenić (od 46. Simić), Kočović (od 46. Andrić), Lončar (od 46. Petronijević), Mladenović, Vučetić, Filipović (od 64. Dobrijević), Tumbas.

Rezerve: Puletić, Petronijević, Simić, Baić, Andrić, Pecelj, Marjanović, Đurić, Bakić, Dobrijević.

Crvena zvezda: Borjan, Dragović (od 46. Pankov), Gajić, Eraković, Rodić, Krstičić, Ivanić (od 46.Petrović), Kanga (od 61. Vukanović), Ben (od 46. Nikolić), Falko, Pavkov (od 46. Lazetić).

Rezerve: Gordić, Degenek, Pankov, Katai, Petrović, Nikolić, Lazetić, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Bakajoko.

Krenuli su od samog starta izabranici Dejana Stankovića veoma ofanzivno, i već u četvrtom minutu viđena je prva prilika. Ivanić je došao do lopte na ivici kaznenog prostora i centrirao u peterac, ali Pavkovu je malo falilo da je usmeri u mrežu. Nedugo zatim, novo uzbuđenje. Sjajni Milan Rodić centrirao je sa ivice kaznenog prostora, lopta je stigla do Dragovića koji je iz prve „opalio“ volej i zakucao loptu u mrežu nemoćnog golmana domaćih, pa je tako već u osmom minutu na semaforu stajalo 1:0 za našu ekipu. Reagovao je naš defanzivac u stilu najboljih svetskih napadača, a time je samo započeta serija golova koja je usledila. Drugi pogodak viđen je već u 16. minutu kada je Krstičić poslao fantastičnu loptu za Rodića, on centrirao, a Ben koji je bio usamljen na drugoj stativi zakucao loptu pod prečku. Da se na novi gol čekalo manje od 120 sekundi, pobrinuo se Mirko Ivanić. Prihvatio je loptu na sredini terena i pravim „veleslalomom“ kroz odbranu domaćih stigao do ivice kaznenog prostora i snažno opalio u samo „rašlje“ i sjajno pogodio.

Golovi su se ređali kao na traci, a Rodić je bio distributer lopti i stigao da zabeleži i het-trik u asistencijama. Centrirao je u 24. minutu, golman domaćih nije reagovao najbolje, a Pavkov kao neko ko je uvek „gladan“ golova, pratio razvoj situacije i poslao loptu u mrežu. Četiri minuta kasnije je i Falko oboren od strane Vasiljevića u kaznenom prostoru domaćih, ali Kanga nije bio precizan sa bele tačke. Samo osam minuta kasnije, Crvena zvezda je stigla i do petog pogotka. Falko je odlično dodao loptu u prostor do Gajića koji je sjajno asistirao za Ivanića, a ovaj lako „matirao“ Stanivukovića. Igralo se „viktorije“ pred golom domaćih, pa je tako naš tim očekivano stigao i do šestog gola. Lopta je stigla do Bena, koji je snažno šutirao iskosa sa leve strane. Stanivuković je samo odbio loptu do Pavkova, koji se po drugi put upisao u listu strelaca.

Drugo poluvreme bilo je daleko mirnije. Pokušao je Nikolić u 52. minutu da pogodi iz slobodnog udarca, ali je Stanivuković poslao loptu preko gola. Potom je usledio period u kom su fudbaleri našeg tima pretili uglavnom preko Lazetića i Vukanovića, ali nije bilo konkretnijihi prilika. Mogao je Rodić u 77. minutu da zaokruži odličnu partiju i pogotkom, ali je sa dvadesetak metara gađao pravo u golmana Kolubare. Domaći su uspeli da smanje preko Mladenovića u 86. minutu, ali da se utakmica ne završi tako pobrinuo se mlaadi Marko Lazetić. Fenomenalno ga je uposlio Falko, on se našao oči u oči sa Stanivukovićem i rutinski plasirao loptu u mrežu, te postigao prvenac u seniorskom timu Crvene zvezde.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama