Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Колубара – Црвена звезда 1:7 (0:6)

 

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали у Лазаревцу екипу Колубаре са 7:1. Изабраници Дејана Станковића су током целог меча контролисали дешавања на терену и већ у првом полувремену решили питање победника. По два пута су погађали Мирко Иванић и Милан Павков, а по једном Александар Драговић, Ел Фарду Бен и Марко Лазетић који је постигао првенац у дресу сениорског тима Црвене звезде.

Колубара – Црвена звезда 1:7 (0:6)

Стадион: „ФК Колубара“ , Лазаревац.

Стрелци: Драговић у 8, Бен у 16, Иванић у 18. и 36, Павков у 24. и 43, Лазетић у 88. минуту за Црвену звезду, а Младеновић у 86. минуту за Колубару.

Судија: Срђан Јовановић.

Жути картон: Марјановић (Колубара).

Колубара: Станивуковић, Стојановић, Васиљевић, Станковић, Ђенић (од 46. Симић), Кочовић (од 46. Андрић), Лончар (од 46. Петронијевић), Младеновић, Вучетић, Филиповић (од 64. Добријевић), Тумбас.

Резерве: Пулетић, Петронијевић, Симић, Баић, Андрић, Пецељ, Марјановић, Ђурић, Бакић, Добријевић.

Црвена звезда: Борјан, Драговић (од 46. Панков), Гајић, Ераковић, Родић, Крстичић, Иванић (од 46.Петровић), Канга (од 61. Вукановић), Бен (од 46. Николић), Фалко, Павков (од 46. Лазетић).

Резерве: Гордић, Дегенек, Панков, Катаи, Петровић, Николић, Лазетић, Срнић, Гобељић, Вукановић, Бакајоко.

Кренули су од самог старта изабраници Дејана Станковића веома офанзивно, и већ у четвртом минуту виђена је прва прилика. Иванић је дошао до лопте на ивици казненог простора и центрирао у петерац, али Павкову је мало фалило да је усмери у мрежу. Недуго затим, ново узбуђење. Сјајни Милан Родић центрирао је са ивице казненог простора, лопта је стигла до Драговића који је из прве „опалио“ волеј и закуцао лопту у мрежу немоћног голмана домаћих, па је тако већ у осмом минуту на семафору стајало 1:0 за нашу екипу. Реаговао је наш дефанзивац у стилу најбољих светских нападача, а тиме је само започета серија голова која је уследила. Други погодак виђен је већ у 16. минуту када је Крстичић послао фантастичну лопту за Родића, он центрирао, а Бен који је био усамљен на другој стативи закуцао лопту под пречку. Да се на нови гол чекало мање од 120 секунди, побринуо се Мирко Иванић. Прихватио је лопту на средини терена и правим „велеслаломом“ кроз одбрану домаћих стигао до ивице казненог простора и снажно опалио у само „рашље“ и сјајно погодио.

Голови су се ређали као на траци, а Родић је био дистрибутер лопти и стигао да забележи и хет-трик у асистенцијама. Центрирао је у 24. минуту, голман домаћих није реаговао најбоље, а Павков као неко ко је увек „гладан“ голова, пратио развој ситуације и послао лопту у мрежу. Четири минута касније је и Фалко оборен од стране Васиљевића у казненом простору домаћих, али Канга није био прецизан са беле тачке. Само осам минута касније, Црвена звезда је стигла и до петог поготка. Фалко је одлично додао лопту у простор до Гајића који је сјајно асистирао за Иванића, а овај лако „матирао“ Станивуковића. Играло се „викторије“ пред голом домаћих, па је тако наш тим очекивано стигао и до шестог гола. Лопта је стигла до Бена, који је снажно шутирао искоса са леве стране. Станивуковић је само одбио лопту до Павкова, који се по други пут уписао у листу стрелаца.

Друго полувреме било је далеко мирније. Покушао је Николић у 52. минуту да погоди из слободног ударца, али је Станивуковић послао лопту преко гола. Потом је уследио период у ком су фудбалери нашег тима претили углавном преко Лазетића и Вукановића, али није било конкретнијихи прилика. Могао је Родић у 77. минуту да заокружи одличну партију и поготком, али је са двадесетак метара гађао право у голмана Колубаре. Домаћи су успели да смање преко Младеновића у 86. минуту, али да се утакмица не заврши тако побринуо се млаади Марко Лазетић. Феноменално га је упослио Фалко, он се нашао очи у очи са Станивуковићем и рутински пласирао лопту у мрежу, те постигао првенац у сениорском тиму Црвене звезде.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама