Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Hrabra Crvena zvezda pala u finišu u Moskvi

 

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Moskvi od domaćeg CSKA rezultatom 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19) u utakmici 4.kola Evrolige.

Poraz koji je došao u finišu nakon serije domaćina od 7:0 (u tom trenutku bilo je 71:71), ali predstavlja veliko ohrabrenje za crveno bele koji su i dalje bez Laziža, Vajta i Cirbesa odigrali čvrstu,mušku i hrabru utakmicu u kojoj je ponovo nedostajala duža rotacija!

Posle dve vezane pobede, crveno-beli su poraženi na gostovanju na kojem nikada nisu slavili, iako su vodili tokom čitavog dela meča do opisane završnice.

Crveno beli su sada na skoru 2-2, dok je CSKA sada na 3-1.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Volters sa 16, Kuzmić sa 14, Kalinić sa 11 i Dobrić i Ivanović sa po 10 poena.

CSKA su do pobede predvodili Klajburn sa 18, Šved sa 16, Fojtman sa 12 i sa 11 poena Bolomboj.

Crvena zvezda mts je dobila prvu četvrtinu, vodila tokom čitave druge i čitave treće četvrtine, ali je pala u poslednjoj deonici umorna i istrošena nakon izvanrednog prvog poluvremena u kome je vodila do samog finiša.

Prema očekivanju igralo se čvrsto, ali je bez obzira na odsustvo nekoliko važnih igrača u oba tima viđena odlična košarka!

U poslednju deonicu nakon odličnih epizoda Kuzmića, pa Dobrića i na kraju Kalinića, ušlo se potpuno izjednačeno

CSKA je serijom 8:2 stekao +6, zahvaljujući trojkama Klajburna i Fojtmana i polaganjem Šveda.

Međutim, Nikola Kalinić je još jednom pokazao kakvo je pojačanje tima za ovu sezonu, crveno beli su prišli na minus 4 kasnije i izjednačili ukupnom serijom 9:0. (Trojka Voltersa, dvojke Kuzmića, Kalinića i Holinsa…)

Ipak, CSKA pravi seriju 7:0 i dolazi do +5 na dva minuta do kraja zahvaljujući poenima Fojtmana i Šveda…

Videlo se da crveno belima nedostaje malo, jako malo da “okrenu” utakmicu u kojoj ne bi bilo nezasluženo i da su pobedili.

Crvena zvezda: Lazarević 2, Volters 16, Uskoković 0, Davidovac 2, Mitrović 4, Kalinić 11, Dobrić 10, Holins 5, Simonović 2, Ivanović 10, Kuzmić 14

U Beograd se vraćaju uzdignute glave posle hrabre igre, ali mesta za analize nema, već u nedelju u Beograd stiže Olimpija Cedevita (21, hala Aleksandar Nikolić).

Ekipa se vraća u Beograd u subotu, i odmah kreće sa pripremama za taj meč. Naredni u Evroligi igraju sledećeg petka u hali Aleksandar Nikolić protiv ALBE.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama