Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Храбра Црвена звезда пала у финишу у Москви

 

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Москви од домаћег ЦСКА резултатом 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19) у утакмици 4.кола Евролиге.

Пораз који је дошао у финишу након серије домаћина од 7:0 (у том тренутку било је 71:71), али представља велико охрабрење за црвено беле који су и даље без Лазижа, Вајта и Цирбеса одиграли чврсту,мушку и храбру утакмицу у којој је поново недостајала дужа ротација!

После две везане победе, црвено-бели су поражени на гостовању на којем никада нису славили, иако су водили током читавог дела меча до описане завршнице.

Црвено бели су сада на скору 2-2, док је ЦСКА сада на 3-1.

Најефикаснији у редовима Звезде били су Волтерс са 16, Кузмић са 14, Калинић са 11 и Добрић и Ивановић са по 10 поена.

ЦСКА су до победе предводили Клајбурн са 18, Швед са 16, Фојтман са 12 и са 11 поена Боломбој.

Црвена звезда мтс је добила прву четвртину, водила током читаве друге и читаве треће четвртине, али је пала у последњој деоници уморна и истрошена након изванредног првог полувремена у коме је водила до самог финиша.

Према очекивању играло се чврсто, али је без обзира на одсуство неколико важних играча у оба тима виђена одлична кошарка!

У последњу деоницу након одличних епизода Кузмића, па Добрића и на крају Калинића, ушло се потпуно изједначено

ЦСКА је серијом 8:2 стекао +6, захваљујући тројкама Клајбурна и Фојтмана и полагањем Шведа.

Међутим, Никола Калинић је још једном показао какво је појачање тима за ову сезону, црвено бели су пришли на минус 4 касније и изједначили укупном серијом 9:0. (Тројка Волтерса, двојке Кузмића, Калинића и Холинса…)

Ипак, ЦСКА прави серију 7:0 и долази до +5 на два минута до краја захваљујући поенима Фојтмана и Шведа…

Видело се да црвено белима недостаје мало, јако мало да “окрену” утакмицу у којој не би било незаслужено и да су победили.

Црвена звезда: Лазаревић 2, Волтерс 16, Ускоковић 0, Давидовац 2, Митровић 4, Калинић 11, Добрић 10, Холинс 5, Симоновић 2, Ивановић 10, Кузмић 14

У Београд се враћају уздигнуте главе после храбре игре, али места за анализе нема, већ у недељу у Београд стиже Олимпија Цедевита (21, хала Александар Николић).

Екипа се враћа у Београд у суботу, и одмах креће са припремама за тај меч. Наредни у Евролиги играју следећег петка у хали Александар Николић против АЛБЕ.

Извор: ККЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама