Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Трећи тријумф Звезде

 

Звезда сија на одбојкашком небу Србије. Црвено-беле даме су у дерби мечу 3.кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије пред својим навијачима савладале обреновачке ТЕНТ 3:2 (25:21, 25:17, 15:10).

Звезда је добро отворила меч, врло брзо прешла у вођство које је задржала до средине сета. ТЕНТ се није предавао, успео да се приближи на само поен разлике, али црвено-беле нису дозволиле потпуни преокрет. Упркос осцилацијама у финишу сета успела је Звезда да искористи прву сет лопту и овај период игре реши у своју корист.

Почетак другог сета обележила је изједначена игра, Звезда је повела, али није створила већу разлику, играло се поен за поен. Средином сета на сервис Јелене Делић уз сјајне реакције коректора Таубнер Звезда је успела да се одвоји на четири поена, а онда сигурном игром ту разлику повећала до краја периода и повела 2:0.

У трећи сет ТЕНТ је ушао силовито, повео 4:0, а онда сигурном игром предност повећававао.. Звезда је у финишу сета повезала неколико поена, смањила предност ривала, али за преокрет није било времена. Гошће су добиле овај период игре и смање вођство Звезде на 2:1.

У 4. сету изједначена игра са благом предношћу ТЕНТа. У финишу Звезда је успела да серијом 4:0 пређе у вођство и сет уведе у егал завршницу, али ривал није дозволио преокрет, добио и овај период и меч увео у пети сет.

Одлучујући 5.сет боље су отвориле црвено-беле, у једном тренутку имале и пет поена предности. Одбојкашице из Обреновца су успеле агресивном игром да стигну на само поен минуса, али су одлучном и храбром игром до краја периода домаће забележиле победу.

Александар Владисављев, тренер Црвене звезде, по завршетку меча је, између осталог, рекао:

– Још једна победа, трећа у низу. У најави смо рекли да ће бити тежак меч. Добро смо отворили утакмицу, радили све како смо се договорили, девојке су биле врло прецизне, концентрисане, мотивисане. У 3.сету нас је самозадовољство опустило, у исто време наш ривал је почео да игра значајно боље јер нису имале шта да изгубе. Заслужено је ТЕНТ изједначио и ушло се у 5.сет где су превагнули наше искуство и жеља за победом.

Звезда се сада окреће Купу, на Бањицу стиже Клек.

– То су нове замке у које екипе могу да упадну. Долазе мало слабији ривал, ако будемо опуштенији,не будемо на високом нивоу,.улазимо у проблеме, у нервозу. За нас је.и тај меч битан јер су наше амбиције и у Купу велике – закључио је Владисављев .

Јелена Лазић је најпре честитала екипи на победи, а потом се осврнула на утакмицу.

– Био је ово још један јак противник. Мислим да смо ово могле да завршимо и са максималним резултаом, освојило сва три бода, међутим било је опуштања у 3. сету. Важна је победа, идемо даље.

Времена за одмор нема, већ у уторак, 19. октобра, Црвену звезду очекује меч осмине финала Купа Србије. На Бањицу стиже суперлигаша Клек. Утакмица се игра у 18 сати.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама