Фудбал Фудбал/Вести

Станковић: Да победом започнемо циклус тешких мечева

Црвена звезде сутра од 15 часова и 55 минута гостује Колубари у Лазаревцу у оквиру 13. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.
850dejan.jpg
 Пријала нам је пауза донекле, јер смо имали доста момака који због короне и повреда нису могли да буду у пуном тренажном процесу, па нису могли да испрате програм за то време. Имали смо Кангу, Ераковића и Гордића у репрезентацији, али мене највише забрињава повратак после короне. Причао сам са Дејаном Савићем, звао ме је, чули смо се, ко зна какви ћемо се вратити фудбалу после тога. Лично сам се вакцинисао скоро трећом дозом, моја фамилија такође и не знам како можемо другачије да „завршимо“ корону, ако не будемо одговорни сами према себи. То је нешто с чим се борим, јер се сваког дана појави са пробелмом и томе треба стати на пут – почео је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима детаљније и о тиму који ће извести у Лазаревцу.

– Немамо ростер за одмарање, знате и сами да Катаи не тренира, кренуо је „лагано“ после короне, а пре тога је такође имао здравствене проблеме. Видећемо ко је здрав, рецимо и Канга је касно стигао, Ераковић није играо последњу утакмицу за репрезентацију, на моје велико изненађење, али он је одморан. Сигурно ћемо изаћи у најјачем саставу, нема калкулисања, у такмичарском смо ритму. Што се тиче младих играча, они морају да заслуже Звездин дрес да би играли. Али навикао сам се на те приче, јер ако буду они играли, питаће се за неког трећег, па петог. То је као „хрчак у кавезу“, увек ће бити питање за неког, али понављам да се Звездин дрес заслужује и да играју они који се изборе за то, а не имена. Увек изводим тим према плану, игри противника, томе ко се како осећа и у каквој је форми.

Упркос томе што наш клуб следеће недеље очекује утакмица у Данској против Мидтјиланда, фокус је на Колубари.

– Потпуно смо усмерени на Колубару. Сваки повратак са паузе носи дозу ризика, јер је природно да се човек опусти на одмору, али смо добро радили у претходних седам дана. Размишљам о овом мини циклусу где имамо три утакмице у седам дана, прво Колубара, па Мидтјиланд, па Раднички. Желимо да будемо позитивни. Довољна је и победа од 1:0, па да се одморимо и спремимо за Данску, не размишљам ни о чему другом. Што се тиче услова и терена, то су све изговори, а тога код нас нема. Не постоји.

Прија Станковићу то што се свака утакмица у Србији игра под притиском.

– Лепо је играти под притиском, ми тиме одрастамо. Мени се то свиђа. То је такмичарски, држи се гард високо. Рекао сам момцима да ово може да буде најтеже, али и најлепше у скорије време.

Помно Станковић прати и како играју наши бисери у дресу Графичару.

– Наравно да их пратим, добијам извештаје о њиховим играма и само нека тако наставе да раде. Не могу да рачунам на њих, нису регистровани за Звезду, већ за други тим, али пратим их – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама