Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda sigurna u Nišu

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu u Superligi trijumfom u Nišu nad domaćim Naisom – 18:6 (5:1, 4:0, 5:4, 4:1).

Samo dva dana po povratku iz Zagreba, Zvezdini vaterpolisti su ponovo u bazenu. Odložena utakmica 2.kola Superlige u Nišu pripala je našim momcima, koji su rutinski meč priveli kraju.

Utakmicu je obeležio debi šesnaestogodišnjeg Rodoljuba Gajića, koji je dobio priznanje „Naš šampion“ od Sportskog društva Crvena zvezda usled zlatne medalje sa juniorskom reprezentacijom Srbije. U ekipi su bili i Petar Marković i golman Mihailo Ivanović, pa je uz zlatne juniore Marka Radovića, Vladimira Mišovića i Vuka Milojevića, i Veljka Tankosića, sedam igrača u ekipi poniklo u crveno-beloj školi.

Ekipu je vodio prvi asistent Balša Nikolića zbog bolesti prvog trenera Aleksandra Filipovića.

Utakmica je rešena praktično u prvoj četvrtini kada su crveno-beli kreirali 1:5. Redom su pogađali Smiljević dva puta, zatim Marko Radović, Vuk Milojević i prvencem Filip Gardašević, da bi prvi gol i jedini u prvom poluvremenu za niški tim postigao Šilj.

U drugom periodu igre Zvezda je potvrdila trijumf. Gardašević i Smiljević ponovo pogodili, a kapiten Vukićević postavio 1:9 za poluvreme. U trećem periodu videli smo goleadu. Subotić i Tankosić su doneli Zvezdi 1:11, Barbarez i Kujović postigli prve golove za Nais posle 11 minuta igre. Do kraja meča za osvajača Kupa Srbije pogađali su Radović, Gardašević i debitant Gajić, njegov prvenac u seniorskoj karijeri i crveno-beloj kapici, za 5:14.

U poslednjoj četvrtini rutinski je Crvena zvezda završila meč. Gardašević je četvrtim golom doneo novu dvocifrenu prednost, Gido samo na kratko smanjio, Trtović, Petar Marković i Gajić još jednim golom postavili konačnih 6:18.

Filip Gardašević je sa četiri gola bio najefikasniji, Petar Smiljević je pogađao tri puta, kapiten Miloš Vukićević i debitant Rodoljub Gajić po dva puta.

Crvenu zvezdu u subotu očekuje prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona u Savoni, protiv istoimenog kluba.

NAIS – CRVENA ZVEZDA 6:18 (1:5, 0:4, 4:5, 1:4)
Niš, bazen: SC „Čair“. Sudije: Beljin (Kraljevo) i Jovančević (Vrnjačka banja). Isključenja: Nais 9, Crvena zvezda 8. Peterci: Nais 1(1), Crvena zvezda 3(3).

NAIS: Lazić, Stamatov, Pošmuga, Vulović, Đorđević, Vujović 1, Barbarez 1, Kovačević, Kujović 1, Šilj 1, Gido 1, Berbenjuk 1, V.Tomić, O.Tomić. Trener: Tihomir Živić

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, P.Marković 1, D.Marković, Subotić 1, Milojević 1, Pješivac, Gajić 2, Trtović 1, Vukićević 2, Gardašević 4, Radović 2, Ivanović, Smiljević 3. Trener: Balša Nikolić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama