Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда сигурна у Нишу

Ватерполисти Црвене звезде остварили су другу победу у Суперлиги тријумфом у Нишу над домаћим Наисом – 18:6 (5:1, 4:0, 5:4, 4:1).

Само два дана по повратку из Загреба, Звездини ватерполисти су поново у базену. Одложена утакмица 2.кола Суперлиге у Нишу припала је нашим момцима, који су рутински меч привели крају.

Утакмицу је обележио деби шеснаестогодишњег Родољуба Гајића, који је добио признање „Наш шампион“ од Спортског друштва Црвена звезда услед златне медаље са јуниорском репрезентацијом Србије. У екипи су били и Петар Марковић и голман Михаило Ивановић, па је уз златне јуниоре Марка Радовића, Владимира Мишовића и Вука Милојевића, и Вељка Танкосића, седам играча у екипи поникло у црвено-белој школи.

Екипу је водио први асистент Балша Николића због болести првог тренера Александра Филиповића.

Утакмица је решена практично у првој четвртини када су црвено-бели креирали 1:5. Редом су погађали Смиљевић два пута, затим Марко Радовић, Вук Милојевић и првенцем Филип Гардашевић, да би први гол и једини у првом полувремену за нишки тим постигао Шиљ.

У другом периоду игре Звезда је потврдила тријумф. Гардашевић и Смиљевић поново погодили, а капитен Вукићевић поставио 1:9 за полувреме. У трећем периоду видели смо голеаду. Суботић и Танкосић су донели Звезди 1:11, Барбарез и Кујовић постигли прве голове за Наис после 11 минута игре. До краја меча за освајача Купа Србије погађали су Радовић, Гардашевић и дебитант Гајић, његов првенац у сениорској каријери и црвено-белој капици, за 5:14.

У последњој четвртини рутински је Црвена звезда завршила меч. Гардашевић је четвртим голом донео нову двоцифрену предност, Гидо само на кратко смањио, Тртовић, Петар Марковић и Гајић још једним голом поставили коначних 6:18.

Филип Гардашевић је са четири гола био најефикаснији, Петар Смиљевић је погађао три пута, капитен Милош Вукићевић и дебитант Родољуб Гајић по два пута.

Црвену звезду у суботу очекује први меч плеј-офа за Лигу шампиона у Савони, против истоименог клуба.

НАИС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 6:18 (1:5, 0:4, 4:5, 1:4)
Ниш, базен: СЦ „Чаир“. Судије: Бељин (Краљево) и Јованчевић (Врњачка бања). Искључења: Наис 9, Црвена звезда 8. Петерци: Наис 1(1), Црвена звезда 3(3).

НАИС: Лазић, Стаматов, Пошмуга, Вуловић, Ђорђевић, Вујовић 1, Барбарез 1, Ковачевић, Кујовић 1, Шиљ 1, Гидо 1, Бербењук 1, В.Томић, О.Томић. Тренер: Тихомир Живић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, П.Марковић 1, Д.Марковић, Суботић 1, Милојевић 1, Пјешивац, Гајић 2, Тртовић 1, Вукићевић 2, Гардашевић 4, Радовић 2, Ивановић, Смиљевић 3. Тренер: Балша Николић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама