Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

VLŠ: Zvezda protiv Savone za ulazak u grupnu fazu

Vaterpolo Liga šampiona — sezona 2021/2022
Zvezda će se za povratak u Ligu šampiona za vaterpoliste boriti protiv italijanske Savone.

Srbija je na korak od toga da dobije još jednog predstavnika u vaterpolo Ligi šampiona, a poslednji Zvezdin korak na tom putu biće da savlada italijansku Savonu u plej-of rundi kvalifikacija.

Vaterpolisti Crvene zvezde dobili su protivnika u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, a poslednji rival crveno-belih biće italijanska Savona. Hrvatska i Mađarska će imati još po jednog učesnika u grupnoj fazi, pošto će se u plej-ofu Jadran iz Splita boriti protiv ekipe HAVK Mladost iz Zagreba, odn. Solnok će igrati protiv budimpeštanskog OSC-a, dok četvrti par čine Barselona i Breša.

Crvena zvezda je u drugoj kvalifikacionoj rundi bila bolja od Monpeljea i Apolona, dok je u trećem meču, koji nije imao rezultatski značaj, izgubila od navedene zagrebačke Mladosti. Sa druge strane, Savona je sva tri meča na turniru u Mađarskoj odigrala nerešeno, sa Vuljagmenijem, Jadranom i domaćinom turnira Solnokom.

Savonu su na turniru u Solnoku predstavljali: Frančesko Masaro, Nikolo Roči, Andrea Patčaliev, Nebojša Vušković, Giljermo Molina, Valerio Rico, Alesio Kaldieri, Lorenco Bruni, Eduardo Kampopiano, Mateo Ioči, Đovani Marčione, Nikolo da Rold.

Najpoznatije ime u timu Savone je verovatno Giljermo Molina, iskusni 37-godišnji vaterpolista, koji je u bogatoj karijeri nastupao za Barselonetu, Peskaru, Brešu, Pro Reko i Florenciju.

Podjednako iskusan je i kapiten i glavni golgeter ekipe, Valerio Rico, koji je za Savonu najpre nastupao između 2003. i 2013. godine, potom je šest sezona proveo u Breši, da bi se zatim vratio u Savonu.

I Zvezda ima svoje adute za ulazak u VLŠ, a to su svakako: Gavril Subotić, Ivan Basara, Veljko Tankosić, Bogdan Đurđić i Miloš Vukićević, uz iskusnog Nikolu Rađena.

Čak i ako Zvezda ne prođe u Ligu šampiona, gde bi se za trofej ravnopravno borila sa Novim Beogradom i kragujevačkim Radničkim, Zvezdi bi šanse za osvajanje Evrokupa biće veće nego prošle sezone, gde su u tom takmičenju stigli do polufinala, u kom su eliminisani od mađarskog Solnoka, kasnijeg osvajača tog takmičenja. Sve ovo napominjemo jer će poraženi u plej-ofu kvalifikacija za VLŠ učešće na evropskoj vaterpolo sceni nastaviti u spomenutom drugom po jačini LEN-ovom takmičenju Evrokupu. Ali, naravno, ni Zvezda se neće tako lako predati u borbi za VLŠ.

Parovi plej-ofa kvalifikacija za VLŠ

Jadran Split — HAVK Mladost (oba tima dolaze iz Hrvatske)
Solnok — OSC (oba tima dolaze iz Mađarske)
Savona (Italija) — Crvena zvezda (Srbija)
Barselona (Španija) — Breša (Italija)

Termini mečeva plej-ofa su 16. i 20. oktobar.

U slučaju da Zvezda savlada Savonu, u VLŠ će se za odlazak na završni „fajnal ejt“ turnir boriti u grupi B zajedno sa sledećim klubovima:

  • Pro Reko (Italija);
  • Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (Hrvatska);
  • Vaspo 98 Hanover (Nemačka);
  • Marsej (Francuska);
  • Špandau 04 Berlin (Nemačka);
  • Steaua Bukurešt (Rumunija);
  • pobednik dvomeča Solnok — OSC (Mađarska).

Izvori: portali „Vaterpolo vesti“ , Instagram stranica VLŠ„Mocart sport“

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama