Rukomet Rukomet/Vesti Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši savladali Novi Pazar

Zvezdini rukometaši na tajmautu protiv Novog Pazara
Nakon tri poraza u ARKUS ligi, Zvezdini rukometaši su savladali Novi Pazar u 4. kolu.

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos su u 4. kolu Grupe A ARKUS lige ostvarili prvu pobedu u sezoni nad Novim Pazarom u „Šumicama“ – 33:24 (18:15).

Pred oko 350 gledalaca, od kojih je 200 bilo organizovanih navijača Crvene zvezde, i podrške koju su dobili u teškoj situaciji, reagovali su rukometaši u crveno-belim dresovima pozitivno i ostvarili prvi trijumf.

Iako u početku nije išlo glatko, Novi Pazar nije odustajao, ali su u drugom poluvremenu zaigrali crveno-beli kako se očekuje, što je donelo prvi trijumf, nadamo se prvi u nizu.

I pored prednosti od starta, nije Zvezda uspevala da se odlepi u ranoj fazi. U 13.minutu pri rezultatu 10:7, Matičić nije iskoristio sedmerac, da bi zatim Kikanović napravio faul u napadu, ali su Marinković i Kikanović, koji je ispravio grešku, doneli 14:9. Usledio je prazan hod, koji je Novi Pazar iskoristio i serijom 4:0 došao samo na gol minusa, (14:13). Ipak, Zvezda je odbila nalet protivnika i u finišu odgovorila serijom za 18:15, rezultatom sa kojim se otišlo na poluvreme.

Nošeni podrškom sa tribina vrlo brzo su se izabranici Žikice Milosavljevića odvojili u drugom poluvremenu. Odbrana je odradila veliki deo posao, kao i golman Gemaljević, a Zvezda je u serijama slomila Novi Pazar i mirno privela meč kraju. Gol za gol na kraju, Uroš Simić je postigao prvence u dresu Zvezde, a Marko Krsmančić postavio konačnih 33:24.

Upravo je Krsmančić bio najefikasniji sa 9 golova, Viktor Matičić je postigao 7, Mirko Đurović 4.

U narednom kolu sledi duel protiv Obilića na Banjici, veoma bitan po Zvezdu, koja bi pobedom krenula ka prvoj polovini tabele i prvom cilju za sezonu.

CRVENA ZVEZDA Grundfos – NOVI PAZAR 33:24 (18:15)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 350. Sudije: Milenko Alimpić i Zdravko Crnjanski (Bačka Palanka). Isključenja: Crvena zvezda Grundfos 12, Novi Pazar 8. Sedmerci: Crvena zvezda 4(3), Novi Pazar 3(3).

CRVENA ZVEZDA Grundfos: Đurović 4, Simić 2, Jović, Gemaljević, Majes, Jelić, Matičić 7(3), Blagojević, Krsmančić 9, Breti, Laković 2, Marinković 2, Kikanović 2, Vučićević 3, Šljukić, Atanasov 2. Trener: Žikica Milosavljević

NOVI PAZAR: Rajičić, Mujčinović, Radisavljević 6(2), Stojanović 7, Mrvaljević, Međedović 1, Karanović 2, Gudžević, Brunčević, Mekić, Rakić 5, Slavuljica 3. Trener: Hasan Memić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama