Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji

Vaterpolisti se plasirali u završnu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona 2021/22!


Vaterpolisti Crvene zvezde učestvovali su od 8.10. do 10.10. na turniru u Zagrebu u okviru druge faze kvalifikacija za Ligu šampiona 2021/22, na kojem su osvojili prvo mesto.

U prvom kolu (08.10.) savladali su francuski Monpelje sa 11:7. Po 3 gola za Zvezdu postigli su Gavril Subotić i Miloš Vukićević. Po 1 gol su dali Veljko Tankosić, Bogdan Đurđić, Vuk Milojević, Ivan Basara i Marko Radović.

U drugom kolu (09.10.) savladali su grčki Apolon Smirnis sa 14:8. Po 3 gola za Zvezdu postigli su Veljko Tankosić i Ivan Basara. Po 2 gola su dali Gavril Subotić, Bogdan Đurđić i Stefan Pješivac. Po gol su dodali Miloš Vukićević i Marko Radović.

U poslednjem kolu (10.10.) Zvezda je poražena od zagrebačke Mladosti sa 9:8. Mladost je bila pod imperativom pobede da bi prošla dalje, dok je Zvezdi za prolaz dalje bio dovoljan poraz manji od 12 razlike. Dva gola dao je Ivan Basara. Po gol su dali Tankosić, Đurđić, Pješivac, Subotić, Vuk Milojević i Radović.

Dalje su prošli Zvezda i Mladost. Zvezda će kao prva u grupi biti povalšćena na žrebu za treću, poslednju fazu kvalifikacija za Ligu šampiona. U njoj će se igrati dvomeči. Potencijalni rivali su italijanska Savona, mađarski OSC iz Budimpešte i španska Barselona.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama