Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Ватерполисти се пласирали у завршну фазу квалификација за Лигу шампиона 2021/22!


Ватерполисти Црвене звезде учествовали су од 8.10. до 10.10. на турниру у Загребу у оквиру друге фазе квалификација за Лигу шампиона 2021/22, на којем су освојили прво место.

У првом колу (08.10.) савладали су француски Монпеље са 11:7. По 3 гола за Звезду постигли су Гаврил Суботић и Милош Вукићевић. По 1 гол су дали Вељко Танкосић, Богдан Ђурђић, Вук Милојевић, Иван Басара и Марко Радовић.

У другом колу (09.10.) савладали су грчки Аполон Смирнис са 14:8. По 3 гола за Звезду постигли су Вељко Танкосић и Иван Басара. По 2 гола су дали Гаврил Суботић, Богдан Ђурђић и Стефан Пјешивац. По гол су додали Милош Вукићевић и Марко Радовић.

У последњем колу (10.10.) Звезда је поражена од загребачке Младости са 9:8. Младост је била под императивом победе да би прошла даље, док је Звезди за пролаз даље био довољан пораз мањи од 12 разлике. Два гола дао је Иван Басара. По гол су дали Танкосић, Ђурђић, Пјешивац, Суботић, Вук Милојевић и Радовић.

Даље су прошли Звезда и Младост. Звезда ће као прва у групи бити повалшћена на жребу за трећу, последњу фазу квалификација за Лигу шампиона. У њој ће се играти двомечи. Потенцијални ривали су италијанска Савона, мађарски ОСЦ из Будимпеште и шпанска Барселона.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама