Ostali sportovi SDCZ

Džudisti: Zvezdin podmladak najbolji na turniru u Pančevu

Zvezdini mali džudisti
Zvezdini mali džudisti na pančevačkom „Turniru malih šampiona“

Podmladak Džudo kluba Crvena zvezda još jednom je obradovao navijače, trenere i roditelje. Na tatamiju Sportske dvorane u Pančevu na “Turniru malih šampiona”, osvojeni su pehari za najbolju ekipu u ukupnom plasmanu, kao i pehari za najuspešnije u konkurenciji poletaraca, mlađih i starijih pionira. U konkurenciji dece uzrasta od 8 do 14 godina, njih 380 nadmetalo se za vredne medalje.

Zlatne medalje za bogatu riznicu našeg trofejnog kluba osvojili su Konstantin Dragaš (do 50 kg) , Luka Mačkić (do 50 kg) i Luka Marić (preko 73 kg). Vicešampionskim zvanjem okitili su se Todor Obradović (do 31 kg), Rastko Petrović (do 34 kg), Emilija Šarović (do 43 kg), Tomislav Fatić (do 60 kg), Komnen Dragaš (do 66 kg), Pavle Đorđević (do 46 kg) i Dušan Manojlović (do 60 kg).

Bronzanim medaljama okitili su se Luka Vujko (do 34 kg), Uglješa Milošević (do 28 kg), Pavle Salatić (do 42 kg), Miloš Tintor (do 42 kg), Todor Bajčević (do 50 kg), Vanja Kovačević (preko 50 kg), Luka Dangubić ( do 42 kg), Una Mraković (preko 56 kg), Aleksa Savić ( do 60 kg), Mihajlo Ćirković (do 66 kg) i Uroš Čolić (do 73 kg).

Mladi Luka Vujko odlično je počeo učešće na Turniru mladih šampiona u Pančevu. Među prvima u trofejnom timu Crvene zvezde okitio se medaljom i tako najavio žetvu odličja na ovom velikom i važnom takmičenju.

– Svideo mi se džudo i počeo sam da treniram. Na Prvenstvu Beograda sam osvojio srebro a nadam se da će i danas ovde u Pančevu biti neka medalja – rekao je Luka Vujko, osvajač bronzane medalje na turniru mladih šampiona.

Todor Obradović i Rastko Petrović takmičenje su završili sa vicešampionskim zvanjem. Mladi džudisti Crvene zvezde ispunili su očekivanja i nastavili blistavi niz osvajanja medalja.

– Mislim da će biti jako teško i da će biti puno dece. Takmičim se u kategoriji do 31 kilograma i nadam se da ću osvojiti medalju – rekao je Rastko Petrović.

Todor Obradović očekuje dobre rezultate na „Turniru malih šampiona“.

– Šta će biti videćemo posle borbi. Volim džudo jer sam hteo sam da radim neki sport u kome mogu da izrazim snagu – rekao je Todor Obradović.

Komnen Dragaš i na „Turniru malih šampiona“ postigao je odličan rezultat. Zvezdin džudista okitio se srebrnom medaljom i još jednom je potvrdio kvalitet.

– Očekujem da se i ovde borim najbolje što mogu i da osvojim medalju. Najznačajnije takmičenje na kom sam učestvovao je bilo Državno prvenstvo na kome sam osvojio bronzu – rekao je Komnen Dragaš.

Prema rečima Andrije Đurišića, trenera Džudo kluba Crvena zvezda, ovakvi turniri su dobra vežba za mlade takmičare. Zato su i odlučili da u Pančevo povedu čak 42 takmičara kako bi pokazali šta su naučili u ovom borilačkom sportu.

– Ovo je odlična priprema za neka takmičenja koja ih očekuju u nekom narednom periodu. Ovo je super takmičenje i rado dolazimo ovde na turnir malih šampiona tako da smo se pojavili u velikom broju. Ponosni smo na to što u toliko velikom broju dolazimo i što posećujemo ovaj turnir. Do kraja sezone imamo još par takmičenja. U svakom slučaju, ovi turniri su super kako bi oni mogli dalje da napreduju – istakao je Andrija Đurišić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama