Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti obezbedili plasman u naredno kolo

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u 2.kolu turnira druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona grčki Apolon u Zagrebu 14:8 (5:1, 2:4, 5:2, 2:1) i plasirali se u narednu rundu.

Aleksandar Filipović je u odnosu na meč protiv Monpeljea osvežio tim sa Smiljevićem koji je zaigrao umesto Gardaševića.

Zvezda je krucijalnu prednost stekla u prvom periodu igre. Poveo je Apolon preko Guvisa, ali onda je spustio rampu najbolji juniorski golman sveta, Vladimir Mišović. Tri odbrane Mišovića, pet golova njegovih saigrača. Minijaturom na dva metra Vukićević je izjednačio, Marko Radović doneo preokret, a Ivan Basara, Gavril Subotić i Bogdan Đurđić na isteku prve deonice povisili na 5:1.

Druga četvrtina pripala je Grcima. Gunis je novim golom smanjio na 5:2, uzvratio je Stefan Pješivac na drugoj strani, da bi igrača više iskoristili Višković i Solanakis za 6:4. Veljko Tankosić doneo mirnu završnicu prvog poluvremena, efektnim golom sa igračem više, da bi Ante Višković novim golom postavio 7:5.

U trećem kvartalu Crvena zvezda je potvrdila trijumf. Tankosić je novom „lepoticom“, prelepim lobom pokrenuo seriju, koju su nastavili Basara i Subotić za 10:5. Solanakis je prekinuo Zvezdinu seriju, ali su do kraja crveno-beli postavili stvari na svoje mesto. Basara i Guvas su nastavili goleadu, Mišović zabeležio dve nove intervencije, a Bogdan Đurđić drugim golom doneo 12:7 pred poslednjih osam minuta.

Poslednja četvrtina donela je miran tok, pobednik je bio poznat. Grci su poslednji put zatresli mrežu Crvene zvezde preko najboljeg pojedinca Gunasa šest minuta pre kraja meča. Pješivac je postigao drugi gol, a Tankosić nakon lepe akcije i uplivavanja na asistenciju Radovića postavio konačnih 14:8. Mišović se do kraja utakmice istakao sa još tri intervencije i potvrdio plasman našeg tima u plej-of rundu.

Sa po tri gola najefikasniji su bili Veljko Tankosić i Ivan Basara, po dva puta su bili precizni Gavril Subotić, Bogdan Đurđić i Stefan Pješivac, po jednom Miloš Vukićević i Marko Radović.

Pobedom nad Apolonom Crvena zvezda je obezbedila plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, koji će se odigrati 16-20.oktobra i koji donosi ili plasman u najelitnije takmičenje ili četvrtfinale Evrokupa.

Poslednji meč u Zagrebu, crveno-beli će igrati sutra od 12.45 protiv domaće Mladosti za prvo mesto.

CRVENA ZVEZDA – APOLON 14:8 (5:1, 2:4, 5:2, 2:1)
Zagreb, bazen: „Mladost“. Sudije: Havijer Buh (Španija) i Vladimir Golikov (Rusija). Igrač više: Crvena zvezda 4(6), Apolon 5(10). Peterci: Crvena zvezda 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Đurđić 2, Marković, Subotić 3(1), Milojević, Pješivac 2, Basara 3, Rađen, Vukićević 1, Smiljević, Radović 1, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović

APOLON: Galanopulos, Alamanos, Gardikas, Mokas, Goniotakis, Turkomenis, Gusarov, Hondrokukis, Višković 2, Gunas 4, Colakudis, Solanakis 2, Kavusanos. Trener: Nikolaos Delijanis.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama