Blog Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Doktorska disertacija

Autor: CZBG, Ivan J.

Kada pobedite Makabi u sred Tel Aviva bez par igrača u rotaciji, kada ih naterate da bacaju lopte u aut i da greše kao početnici, kada vaši igrači kradu žive lopte vrhunskim EL igračima, onda ste više od trenera, onda ste Dejan Radonjić

Ne postoji momenat koji Dejo neće spremiti i iz kojeg njegov tim neće pružiti više od maksimuma. U trenutku kada mi, obični smrtnici, komentarišemo kako nemamo centra, on uzme Luku koji odigra vrhunski na pet i zameni Kuzmića koji je ušao u brz problem sa ličnim greškama. Trebam li napominjati njihovu centarsku liniju? Rejnolds i Lesor. Rejnolds među najboljim peticama u EL i Lesor koga smo mi jurili da nas pojača su položili koplje večeras. Rejnolds naročito, bio je neupotrebljiv za ekipu jer bi, igrači Zvezde, na svaki pokušaj da se razigra, krali lopte i čitali akcije kao na basketu.

Pošto se ostalo bez dubine (što je i ključ pobede, jedan od nekoliko), naš trener je postavio izuzetnu odbranu na Vilbekinu. Podatak da on nije ušao u reket već da je koristio samo šut za tri poena možda i najbolje oslikava da se poprilično mučio. Zamislite tu frustracciju kada je video da ga čuva Stefan Lazarević. Dečko, koji igra prvu EL sezonu ( sećam se da je igrao jednu utakmicu kod Alimpijevića u prethodnom mandatu) krade živu loptu jednom Skotiju Vilbekinu.

Pošto je izludeo Vilbekina, zatvorio je dosta dobro i ostakak spoljne linije ekipe iz Izraela. Poneki indivudialni bljesak nije mogao da dovede u pitanje pobedu Zvezde koja je igrala timski, kako u odbrani, tako i u napadu.

Višnja na torti je definitivno bio izuzetno dobar napad i veliki broj timskih asistencija. Kažnjavala je Zvezda sporije vraćanje ekipe Makabija, napadala koš u prvoj trećini napada, a ako to nije dalo rezultat, tražila se najbolja prilika za postizanje poena. Nejt Volters je uzeo dirigentsku palicu u ruke, postigao bitne poene, ali isto tako i razigravao igrače. Barabar sa njim, naš Luka Mitrović koji pokazuje po ko zna koji put da je sa razlogom bio kapiten Crvene zvezde. O Kaliniću, kao kremu EL neću ni da trošim puno reči. Od njega se uvek očekuju ovakvi all around mečevi.

Mnoge smo pobede izvojevali u Evroligi, ali je ova posebno draga. Pobeda koja poziva publiku u hale jer ovi momci zaslužuju svaki dodatni vetar u leđa.

Za kraj, želeo bih nešto hrišćanski da zamolim. Delije, ne pravite gluposti protiv Žalgirisa sledeće kolo. Ako ne možete da prihvatite neke stvari, to je ok, ali nemojte da odmažete klubu. Ovi momci nisu zaslužili da se neki igrač vređa. Večeras su vam pokazali kako se bori i gine za klub.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama