Блог Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Докторска дисертација

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Када победите Макаби у сред Тел Авива без пар играча у ротацији, када их натерате да бацају лопте у аут и да греше као почетници, када ваши играчи краду живе лопте врхунским ЕЛ играчима, онда сте више од тренера, онда сте Дејан Радоњић

Не постоји моменат који Дејо неће спремити и из којег његов тим неће пружити више од максимума. У тренутку када ми, обични смртници, коментаришемо како немамо центра, он узме Луку који одигра врхунски на пет и замени Кузмића који је ушао у брз проблем са личним грешкама. Требам ли напомињати њихову центарску линију? Рејнолдс и Лесор. Рејнолдс међу најбољим петицама у ЕЛ и Лесор кога смо ми јурили да нас појача су положили копље вечерас. Рејнолдс нарочито, био је неупотребљив за екипу јер би, играчи Звезде, на сваки покушај да се разигра, крали лопте и читали акције као на баскету.

Пошто се остало без дубине (што је и кључ победе, један од неколико), наш тренер је поставио изузетну одбрану на Вилбекину. Податак да он није ушао у рекет већ да је користио само шут за три поена можда и најбоље осликава да се поприлично мучио. Замислите ту фрустраццију када је видео да га чува Стефан Лазаревић. Дечко, који игра прву ЕЛ сезону ( сећам се да је играо једну утакмицу код Алимпијевића у претходном мандату) краде живу лопту једном Скотију Вилбекину.

Пошто је излудео Вилбекина, затворио је доста добро и остакак спољне линије екипе из Израела. Понеки индивудиални бљесак није могао да доведе у питање победу Звезде која је играла тимски, како у одбрани, тако и у нападу.

Вишња на торти је дефинитивно био изузетно добар напад и велики број тимских асистенција. Кажњавала је Звезда спорије враћање екипе Макабија, нападала кош у првој трећини напада, а ако то није дало резултат, тражила се најбоља прилика за постизање поена. Нејт Волтерс је узео диригентску палицу у руке, постигао битне поене, али исто тако и разигравао играче. Барабар са њим, наш Лука Митровић који показује по ко зна који пут да је са разлогом био капитен Црвене звезде. О Калинићу, као крему ЕЛ нећу ни да трошим пуно речи. Од њега се увек очекују овакви all around мечеви.

Многе смо победе извојевали у Евролиги, али је ова посебно драга. Победа која позива публику у хале јер ови момци заслужују сваки додатни ветар у леђа.

За крај, желео бих нешто хришћански да замолим. Делије, не правите глупости против Жалгириса следеће коло. Ако не можете да прихватите неке ствари, то је ок, али немојте да одмажете клубу. Ови момци нису заслужили да се неки играч вређа. Вечерас су вам показали како се бори и гине за клуб.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама