Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli u “Menora Mivtačim” Areni (četvrtak 20.05časova)

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u sredu u popodnevim časovima u Tel Aviv, gde ih u četvrtak („Menora Mivtačim“ hala, 20.05h) očekuje meč drugog kola Evrolige.

Crveno-beli su oslabljeni, velikom borbom, došli do šanse da se bore za bodove u Istanbulu, na kraju su i nesrećno poraženi od Fenerbahčea na startu takmičenja, ali su u ponedeljak pobedili Budućnost VOLI u izuzetno važnoj utakmici ABA lige u kojoj su se na parket vratili Dobrić i Davidovac.

Bez obzira na povratak proverenog dvojca (Davidovac nije igrao od turnira u Minhenu, a Dobrić čak 3 meseca), naš tim i dalje je značajno oslabljen odsustvom Lazića (počinje da trenira za 7 do 10 dana), Vajta, dok je Holins zaradio lakšu povredu na utakmici u Turskoj i nije igrao u ponedeljak, a na utakmici protiv Budućnosti žestok pad i udarac doživeo je Stefan Lazarević.

Ekipa koja je pokazala veliki karakter u skraćenoj rotaciji nastupima u prve tri takmičarske utakmice u sezoni, odlazi na “vruć” teren i meč sa ekipom koja je na početku sezone savladala Bajern sa pola koša razlike.

Makabi je između dve sezone ponovo značajno izmenio (i ojačao) svoj sastav u kome je prva zvezda ekipe i dalje Skoti Vilbekin. Stigli su i Derik Vilijams, Kinan Evans, Džejms Naneli, Džejk Koen, Tejlor Kameron…

Ovo će biti 13. duel dva kluba u Evroligi, trenutni skor je 6-6, a prethodne sezone i Crvena zvezda i Makabi su “sačuvali” domaći teren, (Crvena zvezda je u poslednjem meču slavila 76:64).

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “Situacija u kojoj se pripremamo za ovaj meč je slična kao pred meč sa Budućnosti. Ostin Holins putuje sa nama, ali su male šanse da nam pomogne, imamo još 24 sata ali te šanse nisu velike. Lazarević se ugruvao i dobro je prošao. Cirbes je i dalje u izolaciji, Vajt je van, videćemo za nekoliko nedelja može li da trči što očekujemo da će se dogoditi, Lazić radi određene vežbe, i ako bude kako treba priključiće se ekipi, ostali igrači su dobro. Čeka nas težak meč, Makabi na čelu sa Vilbekinom je doveo pojačanja izuzetnog kvaiteta, angažovali su i nove igrače koji treba da nadomeste povredu Žižića, imaju veliko iskustvo, dobar su tim koji je startovao pobedom. Čeka nas puna dvorana prema najavama, ta podrška je značajan impuls za njih da dolaze do zajedničkih pobeda. Atletski dobra ekipa koja dobro trči, moramo da kompenzujemo slabosti koje imamo u ovom trenutku kako bismo bili konkurentni u ovoj utakmici”, rekao je trener crveno belih.

Igrač KK Crvena zvezda mts Nejt Volters “ Težak raspored na početku sezone, ali želimo da igramo dobro i na prvom mestu čvrsto. Očekuje nas utakmica na mestu koje nije lako za igranje, imaju dobru atmosferu, navijače koji su uz tim i koji im daju dosta energije. Moramo da odigramo dobru odbranu, da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i to je osnov. Imaju dosta sjajnih igrača ali sve kreće od Vilbekina, moramo maksimalno da mu otežamo posao, bez lakih i otvorenih šuteva. Igrali smo dobro u predsezoni, ali pobeda protiv Budućnosti u sjajnoj atmosferi pred našim navijačima nam mnogo znači za nastavak sezone”, rekao je Volters okupljenim novinarima pred polazak ekipe u Tel Aviv.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u Beograd u petak, a već u subotu sledi novo putovanje u Laktaše, gde crveno bele u nedelju od 19 sati očekuje utakmica 3.kola ABA lige jtd sa Igokeom.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama