Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели у “Менора Мивтачим” Арени (четвртак 20.05часова)

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у среду у поподневим часовима у Тел Авив, где их у четвртак („Менора Мивтачим“ хала, 20.05h) очекује меч другог кола Евролиге.

Црвено-бели су ослабљени, великом борбом, дошли до шансе да се боре за бодове у Истанбулу, на крају су и несрећно поражени од Фенербахчеа на старту такмичења, али су у понедељак победили Будућност ВОЛИ у изузетно важној утакмици АБА лиге у којој су се на паркет вратили Добрић и Давидовац.

Без обзира на повратак провереног двојца (Давидовац није играо од турнира у Минхену, а Добрић чак 3 месеца), наш тим и даље је значајно ослабљен одсуством Лазића (почиње да тренира за 7 до 10 дана), Вајта, док је Холинс зарадио лакшу повреду на утакмици у Турској и није играо у понедељак, а на утакмици против Будућности жесток пад и ударац доживео је Стефан Лазаревић.

Екипа која је показала велики карактер у скраћеној ротацији наступима у прве три такмичарске утакмице у сезони, одлази на “врућ” терен и меч са екипом која је на почетку сезоне савладала Бајерн са пола коша разлике.

Макаби је између две сезоне поново значајно изменио (и ојачао) свој састав у коме је прва звезда екипе и даље Скоти Вилбекин. Стигли су и Дерик Вилијамс, Кинан Еванс, Џејмс Нанели, Џејк Коен, Тејлор Камерон…

Ово ће бити 13. дуел два клуба у Евролиги, тренутни скор је 6-6, а претходне сезоне и Црвена звезда и Макаби су “сачували” домаћи терен, (Црвена звезда је у последњем мечу славила 76:64).

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: “Ситуација у којој се припремамо за овај меч је слична као пред меч са Будућности. Остин Холинс путује са нама, али су мале шансе да нам помогне, имамо још 24 сата али те шансе нису велике. Лазаревић се угрувао и добро је прошао. Цирбес је и даље у изолацији, Вајт је ван, видећемо за неколико недеља може ли да трчи што очекујемо да ће се догодити, Лазић ради одређене вежбе, и ако буде како треба прикључиће се екипи, остали играчи су добро. Чека нас тежак меч, Макаби на челу са Вилбекином је довео појачања изузетног кваитета, ангажовали су и нове играче који треба да надоместе повреду Жижића, имају велико искуство, добар су тим који је стартовао победом. Чека нас пуна дворана према најавама, та подршка је значајан импулс за њих да долазе до заједничких победа. Атлетски добра екипа која добро трчи, морамо да компензујемо слабости које имамо у овом тренутку како бисмо били конкурентни у овој утакмици”, рекао је тренер црвено белих.

Играч КК Црвена звезда мтс Нејт Волтерс “ Тежак распоред на почетку сезоне, али желимо да играмо добро и на првом месту чврсто. Очекује нас утакмица на месту које није лако за играње, имају добру атмосферу, навијаче који су уз тим и који им дају доста енергије. Морамо да одиграмо добру одбрану, да сведемо број изгубљених лопти на минимум и то је основ. Имају доста сјајних играча али све креће од Вилбекина, морамо максимално да му отежамо посао, без лаких и отворених шутева. Играли смо добро у предсезони, али победа против Будућности у сјајној атмосфери пред нашим навијачима нам много значи за наставак сезоне”, рекао је Волтерс окупљеним новинарима пред полазак екипе у Тел Авив.

Екипа Црвене звезде враћа се у Београд у петак, а већ у суботу следи ново путовање у Лакташе, где црвено беле у недељу од 19 сати очекује утакмица 3.кола АБА лиге јтд са Игокеом.

Извор: ККЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама