Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli pobedom otvorili sezonu, sledi put u Zagreb

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su novosadsku Vojvodinu 11:9 u 1.kolu Superlige za sezonu 2021/22 na bazenu na 25.maju. Već u petak sledi put u Zagreb na kvalifikacije za Ligu šampiona.

Za Crvenu zvezdu je debitovao mladi Aleksandar Cvetković, dok nisu igrali Miloš Vukićević i Filip Gardašević. Pre početka meča, generalni sekretar Sportskog društva i direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević uručio je ispred SD Crvena zvezda priznanje „Naš šampionu“ Rodoljubu Gajiću, mladom Zvezdinom prvaku Evrope sa juniorskom reprezentacijom Srbije.

Minutom ćutanja je odata počast preminulom članu Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije i velikom prijatelju kluba i vaterpola, Darku Vukobratoviću.

Prva četvrtina nije nagoveštala efikasan nastavak. Vojvodina je povela lepom šraubom Nikole Nikolova, a Crvena zvezda izjednačila sa pet metara prvim golom Gavrila Subotića. Nije bilo puno prilika, igrale su se čvrste odbrane.

Već drugi period nam je doneo goleadu. Zvezda je drugim golom Subotića povela 2:1, Marko Radović je duplirao vođstvo, a Radanović smanjio na 3:2. Do kraja su pogađali još jednom Subotić i Stefan Pješivac, koji je postigao prvenac u crveno-belom, a Bursać na isteku vremena postavio 5:3 za poluvreme.

Nisu se predavali Novosađani, Bursać je na samom početku trećeg kvartala smanjio, a Rogač iznenadio Mišovića iz velike udaljenosti za 5:5. Brzo je Zvezda kreirala nova dva gola prednosti preko Bogdana Đurđića i Marka Radovića, a do kraja smo gledali gol za gol. Pješivac i Marković su bili strelci za ekipu Aleksandra Filipovića, Bursać i Bogdanović za Vojvodinu.

Imali su veliki broj prilika crveno-beli da ranije završe utakmicu, ali nikako nisu uspevali da se odlepe pre finiša. Najbolju priliku je propustio Gavril Subotić u kontri, ali je Gavrilović spasio svoju ekipu, kao i u još nekoliko navrata. Vojvodina je preko Bursaća ostajala u igri, on je sa dva gola održavao svoju ekipu u meču, ali su crveno-beli kada je zatrebalo odigrali čvrstu odbranu. Basara i Đurđić su postavili konačnih 11:9 za kraj prvog meča sezone.

Najefikasniji je sa tri gola bio Gavril Subotić, Marko Radović, Stefan Pješivac i Bogdan Đurđić su postigli po dva gola.

Crvenu zvezdu već u petak očekuje prvi duel 2.kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Zagrebu, od 20.45 protiv francuskog Monpeljea. U subotu od 18 časova je na programu duel protiv Apolona, dok se u nedelju od 12.45 igra meč 3.kola protiv Mladosti iz Zagreba.

Naredni meč u domaćem šampionatu Zvezda igra u Nišu, protiv Naisa.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

Beograd, bazen: “25.maj MGM”. Sudije: Putniković i Virijević. Isključenja: Crvena zvezda 7, Vojvodina 16. Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Vojvodina 2 (2)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 2, Marković 1, Subotić 3(1), Milojević, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Cvetković, Trtović, Radović 2, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

VOJVODINA: Gavrilović, Mitrović, Bogdanović 1, Bursać 5(2), Tintor, Frolov, Prekogačić, Radovanlija, Rogač 1, Radanović 1, Nikolov 1, Biočanin, Popadić, Ćetković. Trener: Miroslav Bajin.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama