Blog Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Priče iz Pionira (part 2)

Autor: CZBG, Ivan J. 

Neki bi rekli da je juče bio klasičan Radonjizam na delu: Pustiš protivnika da se ponada u trećoj četvrtini a onda odigraš furioznu četvrtu i pobediš. Onda se pogleda u roster i situaciju sa povredama i stekne se sasvim drugi utisak: Nešto si morao da istrpiš, taj takozvani prazni hod, da bi u slavio na kraju. 

Radonjićev pečat je više nego vidljiv ove sezone. Od ulaska u utakmicu, do ekipe koja odgovara njegovom stilu. Imali smo jednog centra i Luku koji je ‘krpio’ peticu. Škripelo je na skoku (mada statistika ne pokazuje to), škripelo je u izgubljenim loptama. Prednost smo pravili brzim vraćanjem u odbranu, sprečili smo svaki pokušaj tranzicije protivnika kao i korišćenjem činjenice da smo imali dobar procenat šuta. Našom  odbranom naterali smo protivnika na teške šuteve tako da smo imali prednost od osam poena na poluvremenu. Davidovac i Dobrić su se vratili i uspeli da nadomeste Holinsovo neigranje juče, dali su šmek našoj igri u prvom poluvremenu.

Treću četvrtinu možemo nazvati: Budućnost vs luka Mitrović. Kada je bilo najteže po naš tim, kada je DJ Seeley krenuo u seriju, kada je sve stalo, pogurao nas je naš bivši kapiten. Povukao je ručnu, odigrao pametno i čekao da se tim razbudi. Razbudio ga je na najbolji mogući način. Početkom poslednje četvrtine, ukrao je loptu, krenuo sam u kontru i završio polaganjem uz faul. To je bio signal da kreće furija. Posle njega, pogodio je Kalina, vratio samopouzdanje a onda se otvorio i šut u poslednjoj četvrtini tako da nismo morali da strepimo do kraja za pobedu. 

Jednostavno, obožavam ovaj tim. Uz silne izostanke i neke vidljive nedostatke, ovaj tim je ratnički i nikome neće biti lako protiv nas. Fali puno jedan centar i fali nešto spolja da individualno rešava situacije kada sve stane, kao u trećoj četvrtini. Do tada, to će biti, što bi Radonja rekao, igrač koji uđe posle Kuzmića biće centar. Daje rezultate, treba da verujemo stručnom štabu. Ono zbog čega bih voleo gorepomenute igrače je za EL jer, koliko to ludo zvučalo, ovaj tim može da se pobije za Top 8. 

Jedno je sigurno: Ovakva ekipa zaslužuje punu podršku Zvezdaša. Sledeća utakmica je u Areni protiv Žalgirisa. Delije, ako neće da dolaze zbog Kalinića, ni ne moraju. Neka im služi na časti. Bitno je da ostali prepoznaju momentum i da daju dodatni vetar u leđa ovakvoj ekipi. Jer, što bi rekao Laza Lazarević, sve će to narod pozlatiti. 

Čestitke igračima i stručnom štabu na pobedi. 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama