Блог Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Приче из Пионира (part 2)

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј. 

Неки би рекли да је јуче био класичан Радоњизам на делу: Пустиш противника да се понада у трећој четвртини а онда одиграш фуриозну четврту и победиш. Онда се погледа у ростер и ситуацију са повредама и стекне се сасвим други утисак: Нешто си морао да истрпиш, тај такозвани празни ход, да би у славио на крају. 

Радоњићев печат је више него видљив ове сезоне. Од уласка у утакмицу, до екипе која одговара његовом стилу. Имали смо једног центра и Луку који је ‘крпио’ петицу. Шкрипело је на скоку (мада статистика не показује то), шкрипело је у изгубљеним лоптама. Предност смо правили брзим враћањем у одбрану, спречили смо сваки покушај транзиције противника као и коришћењем чињенице да смо имали добар проценат шута. Нашом  одбраном натерали смо противника на тешке шутеве тако да смо имали предност од осам поена на полувремену. Давидовац и Добрић су се вратили и успели да надоместе Холинсово неиграње јуче, дали су шмек нашој игри у првом полувремену.

Трећу четвртину можемо назвати: Будућност vs лука Митровић. Kада је било најтеже по наш тим, када је DJ Seeley кренуо у серију, када је све стало, погурао нас је наш бивши капитен. Повукао је ручну, одиграо паметно и чекао да се тим разбуди. Разбудио га је на најбољи могући начин. Почетком последње четвртине, украо је лопту, кренуо сам у контру и завршио полагањем уз фаул. То је био сигнал да креће фурија. После њега, погодио је Kалина, вратио самопоуздање а онда се отворио и шут у последњој четвртини тако да нисмо морали да стрепимо до краја за победу. 

Једноставно, обожавам овај тим. Уз силне изостанке и неке видљиве недостатке, овај тим је ратнички и никоме неће бити лако против нас. Фали пуно један центар и фали нешто споља да индивидуално решава ситуације када све стане, као у трећој четвртини. До тада, то ће бити, што би Радоња рекао, играч који уђе после Kузмића биће центар. Даје резултате, треба да верујемо стручном штабу. Оно због чега бих волео горепоменуте играче је за ЕЛ јер, колико то лудо звучало, овај тим може да се побије за Топ 8. 

Једно је сигурно: Оваква екипа заслужује пуну подршку Звездаша. Следећа утакмица је у Арени против Жалгириса. Делије, ако неће да долазе због Kалинића, ни не морају. Нека им служи на части. Битно је да остали препознају моментум и да дају додатни ветар у леђа оваквој екипи. Јер, што би рекао Лаза Лазаревић, све ће то народ позлатити. 

Честитке играчима и стручном штабу на победи. 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама