Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Uspešan start nove sezone

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su na startu nove sezone Prvenstva Srbije Art Basket u hali „Basket Siti“ 93-85 (22-23, 24-20, 23-22, 24-20) i uspešno započele odbranu šampionske titule.

Nije trener Crvene zvezde Dragan Vuković mogao da računa na sve novopridošle igračice zbog papirologije u duelu protiv finaliste plej-ofa, ali su na parketu bile Aleksandra Katanić i Milina Mišeljić.

Ogromna energija i mladost na parketu su nam donele veoma efikasnu i intezivnu utakmicu. Bilo je uzbudljivo do finiša, ali pobeda Crvene zvezde nije dolazila u pitanje. Trener Vuković je odlučio da startna petorka u prvoj utakmici sezone bude Katanić, Avlijaš, Mišeljić, Janković i Bojović.

Posle uvodnih poena Marte Jovanović, Crvena zvezda je kreirala seriju 8-2 uglavnom sa penala, da bi prve poene iz igre postigla Mišeljićeva nakon prodora. Višnja Stefanović je postigla svoju prvu trojku, a odmah odgovorila Marija Avlijaš prvim poenima i donela Zvezdi pet poena razlike, koje su crveno-bele kontrolisale do finiša, (10-5). Višnja Stefanović i Anja Bukvić su održavale Art Basket u igri kombinovanim poenima, a Marta Mitrović donela drugo izjednačenje na meču posle cele četvrtine, (19-19). Nađa Nedeljkov je pokušala da obezbedi vođstvo pred kraj prvog perioda igre, ali je Ivona Miljević bila sigurna iz kornera za 22-23.

Maarta Mitrović je poenima uz faul nastavila seriju svoje ekipe između dve četvrtine, ali je Zvezda ponovo sa penala došla do egala, (26-26). Sve do sredine druge četvrtine videli smo poen za poen koju je prekinula Nevena Naumčev trojkom i uz poene Marije Avlijaš, u mini seriji, donela novih +5. koje je potvrdila Mišeljićeva, (41-36). Nisu se predavale gošće, ponovo su u finišu uzvratile istom merom za 41-41, ali je Aleksandra Katanić trojkom iz kornera odbila nalet, i sa penala odbranila Zvezdino vođstvo pred odlazak na odmor, (46-43).

Treći kvartal Zvezda je otvorila trojkom Nevene Naumčev, Milina Mišeljić i Aleksandra Katanić su potvrdile šest poena razlike (53-47), ali je Snežana Čolić kreirala svoju seriju 8-0, uz dve vezane trojke, i donela promenu rezultata posle dužeg perioda (53-55), a Dragan Vuković je morao da reaguje tajm-autom. Urodilo je plodom, crveno-bele su reagovale serijom 7-0, uz trojku Miline Mišeljić, a zatim i trojkom Maše Janković na isteku napada za 63-57. Međutim, nisu uspevale da se odlepe šampionke Srbije i pored šest poena razlike, Art Basket se mini serijama održavao u meču, pa je poenima Anje Bukvić imao aktivnih 69-65 pred poslednjih deset minuta.

Milica Bojović i Višnja Stefanović su poenima održavale svoje ekipe, da bi Tamara Čorto donela maksimalnih osam poena razlike Crvenoj zvezdi nakon prodora 7 minuta pre kraja, (77-69). Novom mini serijom Art Basket se ponovo primakao, ali je potvrdila odlično šutersko veče Milina Mišeljić novom trojkom, (80-74). Ni to nije bilo dovoljno da se potvrdi pobeda, do kraja meča videli smo još dve velike serije. Art Basket je serijom 6-0 stigao do 80-80, ali je Crvena zvezda odbila nalet gošći serijom 8-0, čime je konačno mogla mirno uđe u finiš, (88-80). Olakšavajuća okolnost je bila što je Art Basket ostao bez Višnje Stefanović zbog pet faulova, pa su gošće poslednju nadu imale u Snežani Čolić koja je trojkom pokušala da pokrene svoj tim još jednom. Milina Mišeljić je ugasila svaku nadu i potvrdila Zvezdin trijumf na odličnu asistenciju Aleksandre Katanić, uz sirenu, kao kap za 91-83. Ušli smo u poslednji minut, videli poene na obe strane, a Aleksandra Katanić je u prodoru polaganjem postavila konačan rezultat, 93-85. Zvezda je odbranila poslednji napad, Marija Avlijaš je uhvatila loptu i stavila na tačku na meč.

Milina Mišeljić najefikasnija sa 23 poena, uz 3/3 za tri poena. Pratile su je Milica Bojović sa 16, po 15 su postigle Maša Janković i Aleksandra Katanić, dvocifrena sa 10 poena bila je i Nevena Naumčev.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje u Kragujevcu, ekipi Radničkog.

KKŽ Crvena zvezda mts: Naumčev 10 (2sk), Kovačević, Čorto 2 (3sk 1ukl 1blk), Zečević, Katanić 15 (5sk 6as), Spasovski, Janković 15 (3sk 2as 2ukl 2blk), Nedeljkov 3, Bojović 16 (5sk 4as 2ukl 1blk), Avlijaš 9 (4sk 3as 1ukl), Milanović. Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama