Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Успешан старт нове сезоне

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су на старту нове сезоне Првенства Србије Арт Баскет у хали „Баскет Сити“ 93-85 (22-23, 24-20, 23-22, 24-20) и успешно започеле одбрану шампионске титуле.

Није тренер Црвене звезде Драган Вуковић могао да рачуна на све новопридошле играчице због папирологије у дуелу против финалисте плеј-офа, али су на паркету биле Александра Катанић и Милина Мишељић.

Огромна енергија и младост на паркету су нам донеле веома ефикасну и интезивну утакмицу. Било је узбудљиво до финиша, али победа Црвене звезде није долазила у питање. Тренер Вуковић је одлучио да стартна петорка у првој утакмици сезоне буде Катанић, Авлијаш, Мишељић, Јанковић и Бојовић.

После уводних поена Марте Јовановић, Црвена звезда је креирала серију 8-2 углавном са пенала, да би прве поене из игре постигла Мишељићева након продора. Вишња Стефановић је постигла своју прву тројку, а одмах одговорила Марија Авлијаш првим поенима и донела Звезди пет поена разлике, које су црвено-беле контролисале до финиша, (10-5). Вишња Стефановић и Ања Буквић су одржавале Арт Баскет у игри комбинованим поенима, а Марта Митровић донела друго изједначење на мечу после целе четвртине, (19-19). Нађа Недељков је покушала да обезбеди вођство пред крај првог периода игре, али је Ивона Миљевић била сигурна из корнера за 22-23.

Маарта Митровић је поенима уз фаул наставила серију своје екипе између две четвртине, али је Звезда поново са пенала дошла до егала, (26-26). Све до средине друге четвртине видели смо поен за поен коју је прекинула Невена Наумчев тројком и уз поене Марије Авлијаш, у мини серији, донела нових +5. које је потврдила Мишељићева, (41-36). Нису се предавале гошће, поново су у финишу узвратиле истом мером за 41-41, али је Александра Катанић тројком из корнера одбила налет, и са пенала одбранила Звездино вођство пред одлазак на одмор, (46-43).

Трећи квартал Звезда је отворила тројком Невене Наумчев, Милина Мишељић и Александра Катанић су потврдиле шест поена разлике (53-47), али је Снежана Чолић креирала своју серију 8-0, уз две везане тројке, и донела промену резултата после дужег периода (53-55), а Драган Вуковић је морао да реагује тајм-аутом. Уродило је плодом, црвено-беле су реаговале серијом 7-0, уз тројку Милине Мишељић, а затим и тројком Маше Јанковић на истеку напада за 63-57. Међутим, нису успевале да се одлепе шампионке Србије и поред шест поена разлике, Арт Баскет се мини серијама одржавао у мечу, па је поенима Ање Буквић имао активних 69-65 пред последњих десет минута.

Милица Бојовић и Вишња Стефановић су поенима одржавале своје екипе, да би Тамара Чорто донела максималних осам поена разлике Црвеној звезди након продора 7 минута пре краја, (77-69). Новом мини серијом Арт Баскет се поново примакао, али је потврдила одлично шутерско вече Милина Мишељић новом тројком, (80-74). Ни то није било довољно да се потврди победа, до краја меча видели смо још две велике серије. Арт Баскет је серијом 6-0 стигао до 80-80, али је Црвена звезда одбила налет гошћи серијом 8-0, чиме је коначно могла мирно уђе у финиш, (88-80). Олакшавајућа околност је била што је Арт Баскет остао без Вишње Стефановић због пет фаулова, па су гошће последњу наду имале у Снежани Чолић која је тројком покушала да покрене свој тим још једном. Милина Мишељић је угасила сваку наду и потврдила Звездин тријумф на одличну асистенцију Александре Катанић, уз сирену, као кап за 91-83. Ушли смо у последњи минут, видели поене на обе стране, а Александра Катанић је у продору полагањем поставила коначан резултат, 93-85. Звезда је одбранила последњи напад, Марија Авлијаш је ухватила лопту и ставила на тачку на меч.

Милина Мишељић најефикаснија са 23 поена, уз 3/3 за три поена. Пратиле су је Милица Бојовић са 16, по 15 су постигле Маша Јанковић и Александра Катанић, двоцифрена са 10 поена била је и Невена Наумчев.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Крагујевцу, екипи Радничког.

ККЖ Црвена звезда мтс: Наумчев 10 (2ск), Ковачевић, Чорто 2 (3ск 1укл 1блк), Зечевић, Катанић 15 (5ск 6ас), Спасовски, Јанковић 15 (3ск 2ас 2укл 2блк), Недељков 3, Бојовић 16 (5ск 4ас 2укл 1блк), Авлијаш 9 (4ск 3ас 1укл), Милановић. Тренер: Драган Вуковић

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама