Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

I devojke uspešne na startu sezone

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su Partizan Sokerbet u prvom kolu nove sezone BPŠ Superlige, u hali na Banjici, posle preokreta – 3:1 (15:25, 25:20, 25:13, 25:17).

Osim u prvom setu, koji je pripao crno-belima predvođenim bivšom odbojkašicom Crvene zvezde Natašom Ševarikom i Nadom Mitrović, kao i boljoj igri na mreži gde su u prvom setu Nina Jakić i Aleksandra Gajić bile prevaga, Zvezda nije imala većih problema da zabeleži prvi trijumf.

Nakon početne igre poen za poen, Crvena zvezda je prva imala prednost (6:4), ali su gošće serijom 6:1 stigle do 7:10, što je primoralo Aleksandra Vladisavljeva na tajm-aut. Nije bilo pomaka i promene, Vladisavljev je izvršio korekciju na poziciji dizača, u igru je ušla i nedovoljno oporavljena kapiten Bojana Drča, a pri rezultatu 13:19 Vladisavljev je pokušao da još jednim tajm-autom probudi ekipu. Osvojila je dva poena Jelena Lazić, ali teško je bilo vratiti se u meč, narednih pet poena je pripalo protivniku, devet set lopti, Mitrovićeva koristi prvu za vođstvo, 15:25 i 0:1.

I prva dva poena u drugom setu osvojile su crno-bele, usledila je i promena na poziciji primača u Zvezdinom timu, Milica Milunović je zamenila Nevenu Sajić, a Božica Marković i Jelena Lazić vratile ekipu u igru nakon 4:7, pa je prvi tajm-aut morao da traži i trener protivničke ekipe, Danilo Stokuća pri rezultatu 7:7. Serije grešaka na obe strane posle tajm-auta, dva puta nije uspela Milunovićeva, jeste na drugoj strani Mitrovićeva za 9:12 i novi predah koji je zatražio Aleksandar Vladisavljev. Ovog puta je to urodilo polodom i krunisano je sa pet uzastopnih poena, uz dva bloka Markovićeve, Zvezda je imala 15:12. Nina Jakić je odgovorila sa dva poena posle tajm-auta svoje ekipe, ali je dobar momentum iskoristila Jelena Lazić sa tri poena u seriji, nadogradila se Jelena Delić sa dva u nizu za Zvezdinih 22:17. Crno-bele su pokušale da izvuku maksimum iz seta i preokretom izbace Zvezdi i iz ritma i iz meča, ali je Vladisavljev prekinuo njihovu seriju od tri poena tajm-autom. Naredna tri poena su pripala našem timu, prvu set loptu koristi Milica Milunović za 25:20 i 1:1.

To je bilo presudno za samopouzdanje ekipe, koja je u trećem setu izgledala mnogo bolje. Osim početne rezultatske klackalice, Zvezda je brzo slomila rivala odličnom igrom u bloku, Božica Marković i Nevena Sajić su donele 14:10, a ni dva brza tajm-auta nisu poremetile Zvezdin ritam igre. Poeni u bloku Bojane Drče i Jelene Lazić, as servis Božice Marković i Zvezda je u stilu završila treći set i došla do prednosti, drugu od 12 set lopti koristi Jelena Delić za 25:13 i 2:1.

Poen za poen i četiri promene vođstva do 12:10 za Crvenu zvezdu, nakon bloka Bojane Drče, a zatim nastavak serije poena za 19:12 i novi tajm-aut gostiju. Jelena Lazić je nagovestila Zvezdin trijumf, Božica Marković donela osam meč lopti, a servis greškom najbolja pojedinka gošći na meču, Nada Mitrović, potvrdila 25:17 i 3:1 za naš tim.

Božica Marković je najefikasnija sa 17 poena, Jelena Lazić je osvojila 14, Jelena Delić 12. Prava uvertira za derbi utakmicu u sledećem kolu u Lajkovcu, Železničar će dočekati Crvenu zvezdu.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN SOKERBET 3:1 (15:25, 25:20, 25:13, 25:17)
Beograd, hala: USC „Voždovac“. Sudije: Dragan Papović i Mirko Janković. Trajanje meča: 97 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 4, Milojević (libero), Marković 17, Drča 8, Sajić 3, Milunović 6, Đorđević 1, Ašonja 6, Lazić 14, Delić 12. Nisu igrale: Živojinović, Janjić, Stanković (libero). Trener: Aleksandar Vladisavljev

PARTIZAN SOKERBET: Božović (libero), Ševarika 14, Drobnjak 4, Jakić 9, Dedijer 2, Zubić, Krulj 4, Mitrović 19, Gajić 2, Tomić 2. Nisu igrale: Vukčević, Vukomanović (libero). Trener: Danilo Stokuća.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama