Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

И девојке успешне на старту сезоне

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Партизан Сокербет у првом колу нове сезоне БПШ Суперлиге, у хали на Бањици, после преокрета – 3:1 (15:25, 25:20, 25:13, 25:17).

Осим у првом сету, који је припао црно-белима предвођеним бившом одбојкашицом Црвене звезде Наташом Шевариком и Надом Митровић, као и бољој игри на мрежи где су у првом сету Нина Јакић и Александра Гајић биле превага, Звезда није имала већих проблема да забележи први тријумф.

Након почетне игре поен за поен, Црвена звезда је прва имала предност (6:4), али су гошће серијом 6:1 стигле до 7:10, што је приморало Александра Владисављева на тајм-аут. Није било помака и промене, Владисављев је извршио корекцију на позицији дизача, у игру је ушла и недовољно опорављена капитен Бојана Дрча, а при резултату 13:19 Владисављев је покушао да још једним тајм-аутом пробуди екипу. Освојила је два поена Јелена Лазић, али тешко је било вратити се у меч, наредних пет поена је припало противнику, девет сет лопти, Митровићева користи прву за вођство, 15:25 и 0:1.

И прва два поена у другом сету освојиле су црно-беле, уследила је и промена на позицији примача у Звездином тиму, Милица Милуновић је заменила Невену Сајић, а Божица Марковић и Јелена Лазић вратиле екипу у игру након 4:7, па је први тајм-аут морао да тражи и тренер противничке екипе, Данило Стокућа при резултату 7:7. Серије грешака на обе стране после тајм-аута, два пута није успела Милуновићева, јесте на другој страни Митровићева за 9:12 и нови предах који је затражио Александар Владисављев. Овог пута је то уродило полодом и крунисано је са пет узастопних поена, уз два блока Марковићеве, Звезда је имала 15:12. Нина Јакић је одговорила са два поена после тајм-аута своје екипе, али је добар моментум искористила Јелена Лазић са три поена у серији, надоградила се Јелена Делић са два у низу за Звездиних 22:17. Црно-беле су покушале да извуку максимум из сета и преокретом избаце Звезди и из ритма и из меча, али је Владисављев прекинуо њихову серију од три поена тајм-аутом. Наредна три поена су припала нашем тиму, прву сет лопту користи Милица Милуновић за 25:20 и 1:1.

То је било пресудно за самопоуздање екипе, која је у трећем сету изгледала много боље. Осим почетне резултатске клацкалице, Звезда је брзо сломила ривала одличном игром у блоку, Божица Марковић и Невена Сајић су донеле 14:10, а ни два брза тајм-аута нису пореметиле Звездин ритам игре. Поени у блоку Бојане Дрче и Јелене Лазић, ас сервис Божице Марковић и Звезда је у стилу завршила трећи сет и дошла до предности, другу од 12 сет лопти користи Јелена Делић за 25:13 и 2:1.

Поен за поен и четири промене вођства до 12:10 за Црвену звезду, након блока Бојане Дрче, а затим наставак серије поена за 19:12 и нови тајм-аут гостију. Јелена Лазић је наговестила Звездин тријумф, Божица Марковић донела осам меч лопти, а сервис грешком најбоља појединка гошћи на мечу, Нада Митровић, потврдила 25:17 и 3:1 за наш тим.

Божица Марковић је најефикаснија са 17 поена, Јелена Лазић је освојила 14, Јелена Делић 12. Права увертира за дерби утакмицу у следећем колу у Лајковцу, Железничар ће дочекати Црвену звезду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН СОКЕРБЕТ 3:1 (15:25, 25:20, 25:13, 25:17)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Судије: Драган Паповић и Мирко Јанковић. Трајање меча: 97 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 4, Милојевић (либеро), Марковић 17, Дрча 8, Сајић 3, Милуновић 6, Ђорђевић 1, Ашоња 6, Лазић 14, Делић 12. Нису играле: Живојиновић, Јањић, Станковић (либеро). Тренер: Александар Владисављев

ПАРТИЗАН СОКЕРБЕТ: Божовић (либеро), Шеварика 14, Дробњак 4, Јакић 9, Дедијер 2, Зубић, Круљ 4, Митровић 19, Гајић 2, Томић 2. Нису играле: Вукчевић, Вукомановић (либеро). Тренер: Данило Стокућа.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама