Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Uspešan start sezone odbojkaša

Odbojkaši Crvene zvezde nakon preokreta slavili u 1.kolu BPŠ Superlige u Požarevcu protiv Mladog Radnika, 3:1 (19:25, 25:17, 25:20, 25:22).

Na debiju novog trenera Igora Žakića crveno-beli su nakon nešto slabijeg otvaranja meča, uspeli da se konsoliduju i nametnu svoj ritam, pa su naredna tri seta rešili u svoju korist i upisali prve bodove.

U prvom setu videli smo česte promene vođstva, četiri do rezultata 10:8, kada je Mladi Radnik uspeo da iskontroliše prednost, i pored velikog broja servis grešaka koje su pravili, (17:14). Nisu uspeli crveno-beli da odgovore posle tajm-auta, Mladen Bojović je uveo meč u miran finiš, i domaći tim je iskoristio prvu set loptu posle greške Stankovića za 25:19, 1:0.

Već u drugom setu videli smo odgovor Zvezde. Vrlo brzo su crveno-beli kreirali prednost 2:6, koja je primorala trenera domaće ekipe Dragana Bonića na tajm-aut. Ali, to nije poremetilo Zvezdin ritam, naprotiv, do sledećeg tajm-auta imali su Žakićevi puleni na svom kontu 8:14. Mladi Radnik je uspeo da prepolovi minus, ali je Žakić reagovao promenom korektora, Dušana Nikolića je zamenio Nikola Meljanac, koji je sa četiri poena predvodio Zvezdu do izjednačenja. Osam set lopti posle poena Andreja Ristića, prvu je iskoristio upravo Nikola Meljanac za 17:25 i 1:1.

Igra poen za poen je otvorila treći set, a prvu prednost je stekla Zvezda posle dve greške domaćih i bloka Benjamina Dace za 8:11 i novi tajm-aut Dragana Bonića. Na krilima dobrog drugog seta, Meljanac i Stanković su odbijali nalet gostiju i obezbedili svom timu miran finiš. Ponovo su Andrej Ristić i Nikola Meljanac postigli završne poene u setu, ovog puta za prednost – 20:25, 1:2.

Ovog puta je Mladi Radnik bio taj tim koji je stekao prednost, posle početne igre poen za poen, pa je Igor Žakić reagovao tajm-autom pri rezultatu 12:9. Urodilo je plodom, Zvezda je konsolidovala prijem i vezanim poenima dolazi do 15:16. Protivnik je uspeo da u finiš uđe u egalu (22:22), ali nisu dozvolili peti set crveno-beli i osvojili su naredna poena za prve bodove u sezoni, 22:25 – 1:3.

Nikola Meljanac je osvojio 18 poena i bio prevaga na ovom meču, Andrej Ristić je osvojio 13, Luka Tadić 12 poena.

Već u narednom kolu nas očekuje derbi, duel protiv šampiona, novosadske Vojvodine.

Mladi Radnik – Crvena zvezda 1:3 (25:19, 17:25, 20:25, 22:25)
Požarevac, hala: SC „Požarevac“. Sudije: Dejan Rogić i Predrag Balanžić. Trajanje meča: 97 minuta.

MLADI RADNIK: Polomac 10, Mijajlović 12, Dustinac, Eremić 12, Tonić, Embengu 3, Radović, Ilić (libero), Lazarević, Bojović 24. Nisu igrali: Kljaić, Stević. Trener: Dragan Bonić

CRVENA ZVEZDA: Milić, Jevtić (libero), Stanković 8, Tadić 12, Daca 6, Nikolić 6, Arsenoski 1, Popović, Ristić 13, Meljanac 18. Nisu igrali: Milenković (libero), Andonović, Ilić. Trener: Igor Žakić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama