Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda mts dočekuje Budućnost (ponedeljak, 21 sat)

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon izuzetno teške i zahtevne utakmice u Istanbulu, vratli su se u Beograd i počeli pripreme za derbi susret 2. kola ABA lige sa ekipom Budućnosti VOLI.

Utakmica se igra u ponedeljak od 21:00 u hali “Aleksandar Nikolić”, a crveno-beli će gotovo izvesno i ovaj duel odigrati oslabljeni, bez nekolicine igrača koji se i dalje oporavljaju od povreda (Dobrić, Vajt, Davidovac, Cirbes, Lazić…).

Utakmice protiv Budućnosti donosile su poslednjih godina mnogo uzbuđenja, a ovaj meč biće ujedno i repriza finala regionalnog takmičenja iz maja ove godine u kojoj je Crvena zvezda slavila i stigla do petog naslova ABA lige nakon trijumfa 3:2 (67:60 poslednjia utakmica finala odigrana 28.05.2021. godine).

Klub je još u petak pustio u prodaju dnevne karte za ovu utakmicu (sezonske ulaznice takođe su i dalje u prodaji) u kojoj će desetkovanom timu Crvene zvezde biti potrebna velika podrška sa tribina koja je vrlo često u ovakvim utakmicama znala da bude prevaga i velika pomoć za crveno-bele.

Klub ovom prilikom poziva sve svoje pristalice da dođu u ponedeljak u halu i pruže podršku ekipi u ovoj vrlo važnoj utakmici i u trenutku kada je tim značajno oslabljen usled brojnih probema na startu sezone. Sa druge strane, ekipa Budućnosti izuzetno se pojačala u prelaznom roku i angažovala igrače koji imaju ozbilno evroligaško iskustvo: Micova koji je igrao i F4 tog tamičenja, Silija koji je igrao i plej-of EL, Vajlija koji je nastupao za Panatinaikos, Jagodića Kuridžu koji je igrao EL sa Crvenom zvezdom mts, uz iskusnog Vilija Rida koji je odlučio da ostane u Podgorici i takođe ima iskustvo igranja u eliti u dresu Olimpijakosa, Džastina Kobsa koji je bio nosilac igre, izuzetno talentovanog Drobnjaka… jasno je da crveno-bele čeka izuzetno težak zadatak.

Ovaj duel biće 52. utakmica u istoriji dva kluba u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda mts ima pozitivan skor 26-25, a meč u hali “Aleksandar Nikolić” sudiće trojka: Javor, Majkić i Kardum.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:

– Posle odigrane utakmice u Istanbulu, očekuje nas duel protiv ekipe Budućnost sa kojom smo ne tako davno odigrali mečeve za titulu u ABA ligi. I ovoga puta, nažalost moram da počnem od zdravstvene situacije kao i protiv Fenerbahčea. Lazića i Vajta neće biti u timu, Cirbes je u izolaciji zbog Kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice doneti odluku, da li ćemo, i u kolikoj meri moći na njih da računamo. Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici Evrolige sa Fenerbahčeom zaradio povredu, i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedeljak.

Nakon dobrog meča u Istanbulu, potrebna nam je dobra priprema za naredni duel, uz sve okolnosti koje sam naveo, jer kraća rotacija u timu dovodi do znatno većih opterećenja ostatka ekipe. Sa druge strane, to znači i da protivnik može lakše da priprema strategiju u kojoj imamo manje igrača na raspolaganju. Zato svako od onih koji budu igrali mora da napravi iskorak da pokušamo da odigramo dobar meč i iskontrolišemo kvalitet ekipe Budućnosti.

Naš rival, ekipa Budućnosti je ove godine napravila vrlo respektabilan tim pun kvaliteta i iskustva igranja na najvišem nivou. Takođe, povratkom trenera koji je doneo trofej ABA lige jasno su stavili do znanja da su im ambicije najviše – rekao je trener crveno-belih i uz poziv navijačima Crvene zvezde da dođu i pruže podršku timu u važnoj utakmici , dodao za kraj:

– Zato je jako važno da svi budemo svesni težine zadatka, a da bi odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni “impuls” da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku uz sve probleme. I da smo kompletni sigurno bi nas čekao težak meč, a u ovim okolnostima svi segmenti su važni da savladamo izuzetno kvalitetnu Budućnost. Ova utakmica je izuzetno značajna bez obzira što je tek drugo kolo u pitanju, ali videli smo prošle sezone koliko je važna kada je Crvena zvezda izgubila upravo utakmicu druge runde u Beogradu protiv istog protivnika, i taj meč je imao mnogo značaja na dalji tok takmičenja – rekao je trener Crvene zvezde mts.

Stefan Lazarević, prvotimac KK Crvena zvezda mts: – Očekuje nas izuzetno teška utakmica na startu sezone, koja može imati značaj za daji tok ligaškog dela ABA lige. Odigrali smo čvrstu utakmicu uz veliku potrošnju u Istanbulu, ali u ovom meču moramo da pronađemo dodatnu energiju bez obzira na sve probleme koji su nas snašli na početku sezone, da imamo duge intervale dobre igre kako bi došli do pobede. To će biti lakše uz pomoć publike koju pozivam da dođe u što većem broju. Igramo protiv iskusne kvalitetne ekipe koja ima svoje ambicije koje su najviše i tako se i pripremamo za ovaj meč – rekao je Lazarević.

Ekipu Crvene zvezde mts nakon utakmice sa podgoričkim timom očekuje ovo putovanje u Tel Aviv, a onda i utakmica 3.kola ABA lige jtd sa Igokeom u Laktašima

Ulazak na utakmicu u ponedeljak biće omogućen svim vlasnicima sezonskih karata, svima koji imaju KOVID pasoš (koji su vakcinisani), kao i onima sa potvrdama poput brzog PCR testa i potvrde da su preležali KOVID virus.

Radi lakšeg i nesmetanog ulaska u halu, koji će naš klub obezbediti i posebnim punktovima za vlasike sezonskih karata, mole se svi da pripreme svoje odštampane potvrde i pokažu ih redarima na ulasku u dvoranu “Aleksandar Nikolić”.

Takođe, KK Crvena zvezda apeluje na sve da poštuju sve propisane zdravstvene mere Republike Srbije, da nose maske u hali, poštuju propisano odstojanje, kao i da zbog sprečavanja eventualnih gužvi zbog procedure, krenu ka dvorani nešto ranije.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama