Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда мтс дочекује Будућност (понедељак, 21 сат)

Кошаркаши Црвене звезде мтс након изузетно тешке и захтевне утакмице у Истанбулу, вратли су се у Београд и почели припреме за дерби сусрет 2. кола АБА лиге са екипом Будућности ВОЛИ.

Утакмица се игра у понедељак од 21:00 у хали “Александар Николић”, а црвено-бели ће готово извесно и овај дуел одиграти ослабљени, без неколицине играча који се и даље опорављају од повреда (Добрић, Вајт, Давидовац, Цирбес, Лазић…).

Утакмице против Будућности доносиле су последњих година много узбуђења, а овај меч биће уједно и реприза финала регионалног такмичења из маја ове године у којој је Црвена звезда славила и стигла до петог наслова АБА лиге након тријумфа 3:2 (67:60 последњиа утакмица финала одиграна 28.05.2021. године).

Клуб је још у петак пустио у продају дневне карте за ову утакмицу (сезонске улазнице такође су и даље у продаји) у којој ће десеткованом тиму Црвене звезде бити потребна велика подршка са трибина која је врло често у оваквим утакмицама знала да буде превага и велика помоћ за црвено-беле.

Клуб овом приликом позива све своје присталице да дођу у понедељак у халу и пруже подршку екипи у овој врло важној утакмици и у тренутку када је тим значајно ослабљен услед бројних пробема на старту сезоне. Са друге стране, екипа Будућности изузетно се појачала у прелазном року и ангажовала играче који имају озбилно евролигашко искуство: Мицова који је играо и Ф4 тог тамичења, Силија који је играо и плеј-оф ЕЛ, Вајлија који је наступао за Панатинаикос, Јагодића Куриџу који је играо ЕЛ са Црвеном звездом мтс, уз искусног Вилија Рида који је одлучио да остане у Подгорици и такође има искуство играња у елити у дресу Олимпијакоса, Џастина Кобса који је био носилац игре, изузетно талентованог Дробњака… јасно је да црвено-беле чека изузетно тежак задатак.

Овај дуел биће 52. утакмица у историји два клуба у регионалном такмичењу, Црвена звезда мтс има позитиван скор 26-25, а меч у хали “Александар Николић” судиће тројка: Јавор, Мајкић и Кардум.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

– После одигране утакмице у Истанбулу, очекује нас дуел против екипе Будућност са којом смо не тако давно одиграли мечеве за титулу у АБА лиги. И овога пута, нажалост морам да почнем од здравствене ситуације као и против Фенербахчеа. Лазића и Вајта неће бити у тиму, Цирбес је у изолацији због Ковида. Што се тиче Добрића и Давидовца, њихово здравствено стање је такво да ћемо на дан утакмице донети одлуку, да ли ћемо, и у коликој мери моћи на њих да рачунамо. На то нам се надовезала и нова ситуација са Остином Холинсом који је након проклизавања у утакмици Евролиге са Фенербахчеом зарадио повреду, и питање је да ли ће моћи да одигра утакмицу у понедељак.

Након доброг меча у Истанбулу, потребна нам је добра припрема за наредни дуел, уз све околности које сам навео, јер краћа ротација у тиму доводи до знатно већих оптерећења остатка екипе. Са друге стране, то значи и да противник може лакше да припрема стратегију у којој имамо мање играча на располагању. Зато свако од оних који буду играли мора да направи искорак да покушамо да одиграмо добар меч и исконтролишемо квалитет екипе Будућности.

Наш ривал, екипа Будућности је ове године направила врло респектабилан тим пун квалитета и искуства играња на највишем нивоу. Такође, повратком тренера који је донео трофеј АБА лиге јасно су ставили до знања да су им амбиције највише – рекао је тренер црвено-белих и уз позив навијачима Црвене звезде да дођу и пруже подршку тиму у важној утакмици , додао за крај:

– Зато је јако важно да сви будемо свесни тежине задатка, а да би одиграли меч изнад граница могућности потребна нам је велика подршка и својеврсни “импулс” да дамо и више од онога што имамо у овом тренутку уз све проблеме. И да смо комплетни сигурно би нас чекао тежак меч, а у овим околностима сви сегменти су важни да савладамо изузетно квалитетну Будућност. Ова утакмица је изузетно значајна без обзира што је тек друго коло у питању, али видели смо прошле сезоне колико је важна када је Црвена звезда изгубила управо утакмицу друге рунде у Београду против истог противника, и тај меч је имао много значаја на даљи ток такмичења – рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Стефан Лазаревић, првотимац КК Црвена звезда мтс: – Очекује нас изузетно тешка утакмица на старту сезоне, која може имати значај за даји ток лигашког дела АБА лиге. Одиграли смо чврсту утакмицу уз велику потрошњу у Истанбулу, али у овом мечу морамо да пронађемо додатну енергију без обзира на све проблеме који су нас снашли на почетку сезоне, да имамо дуге интервале добре игре како би дошли до победе. То ће бити лакше уз помоћ публике коју позивам да дође у што већем броју. Играмо против искусне квалитетне екипе која има своје амбиције које су највише и тако се и припремамо за овај меч – рекао је Лазаревић.

Екипу Црвене звезде мтс након утакмице са подгоричким тимом очекује ово путовање у Тел Авив, а онда и утакмица 3.кола АБА лиге јтд са Игокеом у Лакташима

Улазак на утакмицу у понедељак биће омогућен свим власницима сезонских карата, свима који имају КОВИД пасош (који су вакцинисани), као и онима са потврдама попут брзог ПЦР теста и потврде да су прележали КОВИД вирус.

Ради лакшег и несметаног уласка у халу, који ће наш клуб обезбедити и посебним пунктовима за власике сезонских карата, моле се сви да припреме своје одштампане потврде и покажу их редарима на уласку у дворану “Александар Николић”.

Такође, КК Црвена звезда апелује на све да поштују све прописане здравствене мере Републике Србије, да носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани нешто раније.

Извор: ККЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама