Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila protiv Metalca

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Metalac u 12.kolu Superlige Srbije rezultatom 2:1. Ekipa Dejana Stankovića je dominirala i kontrolisala igru tokom celog susreta, a pitanje pobednika rešila je fantastičnim izdanjem u drugom poluvremenu. Strelci za crveno-bele bili su Filipo Falko, Mirko Ivanić i Gelor Kanga (iz jedanaesterca).

Crvena zvezda – Metalac 3:1 (1:1)

Stadion: “Rajko Mitić“.

Strelci: Falko u 10, Ivanić u 63. i Kanga u 90.minutu za Crvenu zvezdu, a Stuparević u 40.minutu za Metalac.

Sudija: Aleksandar Živković.

Žuti kartoni: Pavkov (Crvena zvezda), Vlalukin, Fićović, Antonijević, Vasiljević (Metalac).

Crveni karton: Vasiljević (Metalac).

Crvena zvezda: Popović, Gajić (od 77. Krstičić), Gobeljić, Eraković, Rodić (od 46. Srnić), Sanogo, Kanga, Ivanić (od 90. Petrović), Falko (od 86. Bakajoko), Ben, Pavkov (od 86. Lazetić).

Rezerve: Gordić, Krstičić, Petrović, Nikolić, Lazetić, Srnić, Vukanović, Bakajoko.

Metalac: Maslarević, Stojić, Fićović (od 86. Šarić), Cvetković, Krajišnik, Grbović (od 31. Đurić), Vasiljević, Stuparević, Antonijević, Mlađović (od 86. Milićević), Vlalukin.

Rezerve: Savić, Premović, Nikolić, Šarić, Đurić, Jočić, Bačkulja, Milićević, Furtula.

Pre početka utakmice Slavoljubu Srniću je uručen dres sa brojem 150 kao simbol isto toliko mečeva koliko je odigrao u crveno-belom dresu. Poklon mu je uručio naš proslavljeni napadač Zoran Filipović.

Krenuli su ofanzivno od samog starta fudbaleri našeg tima, a prva opasna izgledna situacija dogodila se u trećem minutu kada su posle centaršuta Gajića u duelu bili Pavkov i golman gostiju Maslarević, ali je posle šuta glavom visokog napadača sudija svirao prekršaj za Metalac. U desetom minutu, ekipa Dejana Stankovića je povela. Gajić je dodao loptu do Ivanića, koji je atraktivno prosledio za Falka, koji je preciznim udarcem po zemlji zatresao mrežu – 1:0. Rano vođstvo je dalo krila Crvenoj zvezdi koja je nastavila da atakuje u talasima na gol ekipe iz Gornjih Milanovaca. Nekoliko oštrih centaršuteva u „srce“ kaznenog prostora nije rezultiralo kvalitetnom završnicom.

U 26.minutu Sanogo je imao odličnu priliku, kada je posle ubačene lopte šutirao, ali nije najbolje zahvatio loptu i otišla je pored gola. Osam minuta kasnije, Metalac je bio u odličnoj prilici, ali je Popović maestralno intervenisao i sprečio izjednačenje. Ubrzo nakon toga, gosti su izjednačili. Krajišnik je sjajno prošao po desnoj strani, centrirao iz punog trka, a Stuparević glavom zatresao mrežu – 1:1. Već u sledećem napadu je Metalac imao novu povoljnu priliku, ali je Popović dva puta odbranio udarac navale gostiju, najpre Stuparevića, a potom i Kostića i sačuvao mrežu. U 44.minutu je Falko pripretio, ali je lopta otišla pored gola i na odmor se otišlo sa nerešenim ishodom.

Od prve sekunde nastavka igre, napadala je Crvena zvezda i pokušavala kroz pas igru da dođe do šanse za pogodak, a Metalac je priliku vrebao iz kontranapada. Gajić je u 47.minutu prošao po desnom boku, vratio loptu na ivicu šesnaesterca, ali je Srnić „pucao“ preko gola. Zapretio je i Metalac u sledećem napadu kada je Popović zaustavio Stuparevićev pokušaj i još jednom sprečio siguran pogodak. Četiri minuta kasnije, Gobeljić je izneo loptu na polovinu gostiju, dodao do Falka, koji je uočio Gajića po strani i pravovremeno ga uposlio. Naš bek je uputio loptu za Pavkova, koji iz voleja prebacuje prečku. Nova fantastična šansa za naš tim usledila je u 54.minutu igre, kada je Ivanić sa nekoliko metara iskosa sa leve strane pogodio prečku.

Gol je visio u vazduhu, a do njega je napokon došlo u 63.minutu. Falko je sjajno dodao do Gajića koji se ubacio u šesnaesterac i precizno centrirao po zemlji, a Ivanić izvanredno ispratio akciju i zatresao mrežu – 2:1. Umalo da tim Dejana Stankovića dođe do novog pogotka u 67.minutu kada je Kanga sjajno izveo korner, a Ben glavom šutirao pravo u naručje Maslarevića. Usledio je period igre bez većih uzbuđenja, sve do 76.minuta kada je Kanga „oprobao“ udarac sa distance, ali iznad prečke. Dva minuta docnije, Gabonac je vrhunski proigrao Falka koji se namestio na levu nogu i šutirao po zemlji, ali pored gola. U 84.minutu ponovo je naša „osmica“ bila u centru zbivanja, ali je njegov slobodan udarac otišao iznad okvira gola. Minut pre kraja, Lazetić je bio u solidnoj prilici, kada je iz okreta šutirao, ali pored stative. Do kraja susreta, crveno-beli su uspeli da postignu i treći pogodak. Ben je oboren u šesnaestercu, a siguran izvođač bio je Kanga za konačni 3:1 i nova tri boda za Crvenu zvezdu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama