Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда славила против Металца

Фудбалери Црвене звезде савладали су Металац у 12.колу Суперлиге Србије резултатом 2:1. Екипа Дејана Станковића је доминирала и контролисала игру током целог сусрета, а питање победника решила је фантастичним издањем у другом полувремену. Стрелци за црвено-беле били су Филипо Фалко, Мирко Иванић и Гелор Канга (из једанаестерца).

Црвена звезда – Металац 3:1 (1:1)

Стадион: “Рајко Митић“.

Стрелци: Фалко у 10, Иванић у 63. и Канга у 90.минуту за Црвену звезду, а Ступаревић у 40.минуту за Металац.

Судија: Александар Живковић.

Жути картони: Павков (Црвена звезда), Влалукин, Фићовић, Антонијевић, Васиљевић (Металац).

Црвени картон: Васиљевић (Металац).

Црвена звезда: Поповић, Гајић (од 77. Крстичић), Гобељић, Ераковић, Родић (од 46. Срнић), Саного, Канга, Иванић (од 90. Петровић), Фалко (од 86. Бакајоко), Бен, Павков (од 86. Лазетић).

Резерве: Гордић, Крстичић, Петровић, Николић, Лазетић, Срнић, Вукановић, Бакајоко.

Металац: Масларевић, Стојић, Фићовић (од 86. Шарић), Цветковић, Крајишник, Грбовић (од 31. Ђурић), Васиљевић, Ступаревић, Антонијевић, Млађовић (од 86. Милићевић), Влалукин.

Резерве: Савић, Премовић, Николић, Шарић, Ђурић, Јочић, Бачкуља, Милићевић, Фуртула.

Пре почетка утакмице Славољубу Срнићу је уручен дрес са бројем 150 као симбол исто толико мечева колико је одиграо у црвено-белом дресу. Поклон му је уручио наш прослављени нападач Зоран Филиповић.

Кренули су офанзивно од самог старта фудбалери нашег тима, а прва опасна изгледна ситуација догодила се у трећем минуту када су после центаршута Гајића у дуелу били Павков и голман гостију Масларевић, али је после шута главом високог нападача судија свирао прекршај за Металац. У десетом минуту, екипа Дејана Станковића је повела. Гајић је додао лопту до Иванића, који је атрактивно проследио за Фалка, који је прецизним ударцем по земљи затресао мрежу – 1:0. Рано вођство је дало крила Црвеној звезди која је наставила да атакује у таласима на гол екипе из Горњих Милановаца. Неколико оштрих центаршутева у „срце“ казненог простора није резултирало квалитетном завршницом.

У 26.минуту Саного је имао одличну прилику, када је после убачене лопте шутирао, али није најбоље захватио лопту и отишла је поред гола. Осам минута касније, Металац је био у одличној прилици, али је Поповић маестрално интервенисао и спречио изједначење. Убрзо након тога, гости су изједначили. Крајишник је сјајно прошао по десној страни, центрирао из пуног трка, а Ступаревић главом затресао мрежу – 1:1. Већ у следећем нападу је Металац имао нову повољну прилику, али је Поповић два пута одбранио ударац навале гостију, најпре Ступаревића, а потом и Костића и сачувао мрежу. У 44.минуту је Фалко припретио, али је лопта отишла поред гола и на одмор се отишло са нерешеним исходом.

Од прве секунде наставка игре, нападала је Црвена звезда и покушавала кроз пас игру да дође до шансе за погодак, а Металац је прилику вребао из контранапада. Гајић је у 47.минуту прошао по десном боку, вратио лопту на ивицу шеснаестерца, али је Срнић „пуцао“ преко гола. Запретио је и Металац у следећем нападу када је Поповић зауставио Ступаревићев покушај и још једном спречио сигуран погодак. Четири минута касније, Гобељић је изнео лопту на половину гостију, додао до Фалка, који је уочио Гајића по страни и правовремено га упослио. Наш бек је упутио лопту за Павкова, који из волеја пребацује пречку. Нова фантастична шанса за наш тим уследила је у 54.минуту игре, када је Иванић са неколико метара искоса са леве стране погодио пречку.

Гол је висио у ваздуху, а до њега је напокон дошло у 63.минуту. Фалко је сјајно додао до Гајића који се убацио у шеснаестерац и прецизно центрирао по земљи, а Иванић изванредно испратио акцију и затресао мрежу – 2:1. Умало да тим Дејана Станковића дође до новог поготка у 67.минуту када је Канга сјајно извео корнер, а Бен главом шутирао право у наручје Масларевића. Уследио је период игре без већих узбуђења, све до 76.минута када је Канга „опробао“ ударац са дистанце, али изнад пречке. Два минута доцније, Габонац је врхунски проиграо Фалка који се наместио на леву ногу и шутирао по земљи, али поред гола. У 84.минуту поново је наша „осмица“ била у центру збивања, али је његов слободан ударац отишао изнад оквира гола. Минут пре краја, Лазетић је био у солидној прилици, када је из окрета шутирао, али поред стативе. До краја сусрета, црвено-бели су успели да постигну и трећи погодак. Бен је оборен у шеснаестерцу, а сигуран извођач био је Канга за коначни 3:1 и нова три бода за Црвену звезду.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама