Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Prioritet su nam tri boda

Crvena zvezda će u narednom kolu domaćeg prvenstva dočekati ekipu Metalca, a očekivanja pred ovu utakmicu izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

– Sve ja bazirano na uzajamnom poverenju, jer ako igrači nemaju poverenja u stručni štab i trenera i da ispune ono što im mi kažemo, tako da je sve to rezultat međusobnog poverenja. Sve što smo radili u Razgradu je ispalo dobro, a nekada to i ne bude tako. Pobeda ide na dušu momcima, koji su odradili sve kako treba. Velika pobeda, velika tri boda i korak ka ostavarenju sna, a to je prolaz dalje. Žao mi ješto i narednu utakmicu sa Metalcem igramo bez četiri lidera, želim im da ozdrave što pre i da se vrate u tim. Ovu pauzu oko kvalifikacija, treba da iskoristimo na najbolji način. Ne znam ko će igrati, jer imamo malih problema, koji su bili prisutni i pred Ludogorec – rekao je Stanković.

Stanković je prokomentarisao zdravstveno stanje Petra Stanića, kao i da ne veruje da će četvorica igrača pozitivna na koronu igrati za svoje reprezentacije.

– Stanić je dobio udarac u Bugarkoj od koga mu je noga odmah utrnula. Žao mi je zbog njega jer je ušao u ritam. Nije mogao da hoda kad smo sleteli u Beograd. Ali ipak je to samo udarac, nije ništa ozbiljnije i moraće da stisne zube. Što se tiče kvalifikacija, ne znam kakaav je protokol. Ako si imao koronu i nisi igrao za klub ,ne verujem da će moći da igraju. Mi uvek imamo stav da puštamo igrače u reprezentaciju, ali je zdravlje najvažnije. To će naša medicinska služba u kontaktu sa savezima da dogovori, ali je zdravlje najbitnije.

Šef struke crveno-belih je istakao da je Sanogo odlično odradio štopersku ulogu.

– Rekao sam mu da ću mu produžiti karijeru i da će moći da igra do 40.godine. Sanogo je fenmomenalan, adarptira se na sve uslove, pohvatao je sve konce, ekipa se osećala dosta sigurno. Pohvalio bih svu petoricu, Gobeljić je ušao u idealan tim kola u Ligi Evrope, to je sve zasluga, rada, koncentracije, profesionalnizma, lojalnosti i uvek grupa izbaci nekoga. Ja im svima čestitam. I ja sam u karijeri igrao sve pozicije, počeo sam od libera kod Tome Milićevića i to je velika prednost za svakog fudbalera.

Osvrnuo se Zvezdin strateg i na formu Gelora Kange, kao i napredak Luisa Dionija.

– Kanga igra u poslednje vreme mnogo dobro. Da li se promenio to svi vidimo i ne bih više potencirao pojedince, jer je grupa najvažnija. To je naš moto i mi nećemo odustati od tog principa. Što se tiče Dionija, bilo bi glupo da igrač nema reakciju, kad neko zna unutar sebe da je mogao više i preciznije. Falilo mo mu je mirnoće u završnici, vratio se fizički i doći će i golovi, treba da nastavi da radi ovako. Ne mogu da komentarišem sekunde utakmice, imali su i oni prečku, ne znam šta bi bilo da smo dali rani gol. Utakmica je odigrana odlično i ne bih sekao utakmiceu na delove. Nastavljamo ritam nedelja- četvrtak, očekuje nas utakmica protiv rivala koji želi da se nadmeće. Naš prioritet su tri boda, to je bitno, da li će biti ružno ili lepo, to me ne interesuje.

Stanković je prokomentarisao i nacionalni koeficijent Srbije koja je sve bliža da ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

– Brojke govore sve. To bi bio ogroman uspeh za srpski fudbal. Kada bismo imali dva u kvalifikacija ili jednog direktno, to bi bilo fenomenalno. Crvena zvezda već dugo radi na tome, nastavićemo da činimo sve u što je u našoj moći – podvukao je Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama