Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Medicinar – Crvena zvezda 31:29 (15:13)

Rukometašice Crvene zvezde pretrpele su i četvrti poraz u ARKUS ligi. U hali Šabačke Gimnazije uspešniji je bio domaćin Medicinar – 31:29 (15:13).

Imale su nekoliko prilika crveno-bele da preuzmu kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu i nadograde vođstvo, koje su ostale neiskorišćene. Nedostajala je koncentracija u odsutnim trenucima, kao i u finišu meča, kada su minus od pet golova prepolovile, ali su dozvolile dve olake realizacije protivniku.

Sam start je pripao ekipi Medicinara, ali su do 10.minuta preko Anđele Gudžić crveno-bele stigle do egala (4:4). Usledio je period igre gol za gol, u kojem je Crvena zvezda pri vođstvu 6:7 imala nekoliko napada da poveća razliku, koje nije iskoristila, ali jeste Medicinar ukazanu šansu. Serijom od tri gola kreirao je razliku u finišu za 15:13 nakon prvih 30 minuta.

Veći deo drugog poluvremena pripao je domaćinu, koji je sa dva brza gola duplirao razliku i kontrolisao do finiša. Veliki broj izgubljenih lopti crveno-belih je odmogao da se i ranije vrate u utakmicu. A onda je u 55.minutu Zvezda minus od pet razlike (29:24) smanjila na samo dve, (29:27). Kada se očekivalo da je pritisak na strani domaće ekipe i da je Zvezdi potrebna dobra odbrana kako bi se u potpunosti vratila u meč i ušla u neizvesnu završnicu, usledile su dve olake realizacije protivnika, uz sedmerac. Nije bilo vremena za novi povratak i šansu, Tamara Petković je postavila konačnih 31:29.

Anđela Gudžić najefikasnija sa 11 golova, ali nije imala dovoljno raspoloženu saigračicu da je isprati. Tamara Đurković je postigla pet golova.

U narednom kolu, na Banjicu stiže Mladost iz Nove Pazove.

MEDICINAR – CRVENA ZVEZDA 31:29 (15:13)
Šabac, hala: Šabačka Gimnazija. Gledalaca: 150. Sudije: Branislav Nenadić (Mladenovac) i Branko Stefanović (Zemun). Isključenja: Medicinar 8, Crvena zvezda 8. Sedmerci: Medicinar 6(4), Crvena zvezda 4(3).

MEDICINAR: Obrenović 3, Kojić 1, Radukić 3, Ninković, Tomković 6(2), Cvejić, Kažić, Cvetinović, Krstić 7(2), Rakić 1, Cvijanović 4, Ivković 6, Glišić. Trener: Sandra Kolaković

CRVENA ZVEZDA: Šašić 2, Petković 3, Momčilović, Ristić 2, Đurković 5, Ćorić, I.Krća, Jelić, A.Krća, Erdeljanović, Mitić 3, Gudžić 11(3), Kostrešević 1, Andrić, Protić 2. Trener: Vesna Bojković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama