Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Fenerbahče 61:57 Crvena zvezda (01.08.2021.)

Na početku smo videli brza i laka rešenja igrača Fenera pod našim košem, kao i odličnu odbranu kojom su nas dovodili do gubitka lopte. Poveli su sa 8:0 posle 2 minuta i prisilili Dejana Radonjića da traži tajm-aut.

Nastavilo se isto i nakon tog prekida. Imali smo 7 izgubljenih lopti za 4 i po minuta. Razlika je rasla i do 14:0. Prekinuta je Kalinićevim polaganjem iz tranzicije tek na isteku 5. minuta. Holins se izborio za loptu u duelu sa Šajokom, nakon čega Kuzmić smanjuje na 14:4. Ivanović se izborio sa još jedan posed, da bi Kalinić smanjio pogotkom o tablu na 14:6.

Odbrana domaćih je oslabila. Nakon promašene trojke Fenera, Kuzmić iz drugog pokušaja kuca za 14:8. Počeli smo pametnije da udvajamo njihove igrače na niskom postu. Kalinić je trojkom smanjio na 16:13, Zvezda se vratila u meč, a Saša Đorđević je tražio tajm-aut u 9’. Rezultat posle prve četvrtine je bio 18:15 za Fenerbahče.

Zvezda je imala 9 izgubljenih lopti. Poene do tada su postigli Kalinić (7), Kuzmić (4), Ivanović (2) i Lazarević (2) za Zvezdu. Strelci za Fenerbahče su bili Buker (6), Pjer (4), Šajok (4), Veseli (2) i Duverioglu (2).

Mahmutoglu je iz teške pozicije pogodio preko Mitrovića za 20:15. Lazarević iz kontre smanjuje na 20:17. Loša realizacija slobodnih bacanja i otvorenih šuteva sprečavala je domaće da uvećaju prednost. Ivanović pri isteku napada nakon dobrog protoka lopte smanjuje trojkom na 21:20. Mitrović je u 13’ prinudno izašao zbog povrede nosa pri skoku u borbi za loptu.

Kuzmić je u 14’ dobio svoj treći prekršaj, što je bio veliki problem zbog toga što nam je bio jedini centar na utakmici (Cirbes imao COVID-19). Volters Zvezdi donosi prvo vođstvo u 15’ (21:22). Mahmutoglu iz „kornera” pogađa trojku i vraća prednost domaćima. Holins pada u sledećem napadu, a Buker kuca za 26:22. Radonjić je zatražio tajm-aut.

Ivanović je sa slobodnih bacanja izjednačio na 26:26. u 19’. Veseli sa poludistance pogađa za 28:26. To je bio i konačan rezultat na poluvremenu. Mnogo smo sigurniji bili kada je Ivanović organizovao napade nego Volters, koji je lako gubio lopte i popuštao pod pritiskom. Holins je u nekoliko navrata pokazao kako su on i njegove duge ruke korisni u odbrani, trudio se da bude svuda prisutan na terenu, ali nije uspeo da se napadački realizuje.

Lista strelaca na poluvremenu je bila: Kalinić (9), Ivanović (7), Lazarević (4), Kuzmić (4), Volters (2) za Zvezdu. Strelci za Fenerbahče su bili: Buker (8), Mahmutoglu (6), Šajok (4), Pjer (4), Veseli (4), Duverioglu (2). Imali smo 14 izgubljenih lopti na poluvremenu.

Ivanović izjednačava pod košem na 28:28. Holins u tranziciji pogađa trojku za 28:31. Henri je promašio nekoliko šuteva. Obe ekipe su ušle u „sušni” napadački period. U 26’ je bilo 31:30 za Zvezdu. Pjer trojkom prekida tu seriju. Kuzmić maši pod košem, i De Kolo asistira Veselom za 35:31 i tajm-aut Radonjića.

Volters je imao dobar prodor i polaganje za 35:33. Pjer flouterom vraća +4, a Volters ponovo uzvraća. Usledila je loša igra Zvezde, pa je Fenerbahče poveo sa 42:35. Kuzmić ponovo maši pod košem, a Polonara pogađa za 45:35. Posle 3 četvrtine je bilo 45:37.

Dobra utakmica s obzirom da je samo 8 igrača ulazilo u igru. Igrali smo odličnu odbranu sem na početku kada je bila „nemoguća misija” odbraniti se pod košem. Nikola Ivanović je pokazao da je mnogo veće pojačanje nego što se mislilo. Holins dobru odbranu nije propratio napadom. Volters je bio loš prvih 20-ak minuta, zatim se popravio. Simonović je razočarao sa 3 promašene otvorene trojke koje bi nam mnogo značile. Kuzmić je imao uspona i padova, ali se vidi da nije za prvog centra evroligaške ekipe. Lazarević je bio pravi timski igrač. Očekujem da još napreduje.

Statistika:

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama