Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Фенербахче 61:57 Црвена звезда (01.08.2021.)

На почетку смо видели брза и лака решења играча Фенера под нашим кошем, као и одличну одбрану којом су нас доводили до губитка лопте. Повели су са 8:0 после 2 минута и присилили Дејана Радоњића да тражи тајм-аут.

Наставило се исто и након тог прекида. Имали смо 7 изгубљених лопти за 4 и по минута. Разлика је расла и до 14:0. Прекинута је Калинићевим полагањем из транзиције тек на истеку 5. минута. Холинс се изборио за лопту у дуелу са Шајоком, након чега Кузмић смањује на 14:4. Ивановић се изборио са још један посед, да би Калинић смањио поготком о таблу на 14:6.

Одбрана домаћих је ослабила. Након промашене тројке Фенера, Кузмић из другог покушаја куца за 14:8. Почели смо паметније да удвајамо њихове играче на ниском посту. Калинић је тројком смањио на 16:13, Звезда се вратила у меч, а Саша Ђорђевић је тражио тајм-аут у 9’. Резултат после прве четвртине је био 18:15 за Фенербахче.

Звезда је имала 9 изгубљених лопти. Поене до тада су постигли Калинић (7), Кузмић (4), Ивановић (2) и Лазаревић (2) за Звезду. Стрелци за Фенербахче су били Букер (6), Пјер (4), Шајок (4), Весели (2) и Дувериоглу (2).

Махмутоглу је из тешке позиције погодио преко Митровића за 20:15. Лазаревић из контре смањује на 20:17. Лоша реализација слободних бацања и отворених шутева спречавала је домаће да увећају предност. Ивановић при истеку напада након доброг протока лопте смањује тројком на 21:20. Митровић је у 13’ принудно изашао због повреде носа при скоку у борби за лопту.

Кузмић је у 14’ добио свој трећи прекршај, што је био велики проблем због тога што нам је био једини центар на утакмици (Цирбес имао COVID-19). Волтерс Звезди доноси прво вођство у 15’ (21:22). Махмутоглу из „корнера” погађа тројку и враћа предност домаћима. Холинс пада у следећем нападу, а Букер куца за 26:22. Радоњић је затражио тајм-аут.

Ивановић је са слободних бацања изједначио на 26:26. у 19’. Весели са полудистанце погађа за 28:26. То је био и коначан резултат на полувремену. Много смо сигурнији били када је Ивановић организовао нападе него Волтерс, који је лако губио лопте и попуштао под притиском. Холинс је у неколико наврата показао како су он и његове дуге руке корисни у одбрани, трудио се да буде свуда присутан на терену, али није успео да се нападачки реализује.

Листа стрелаца на полувремену је била: Калинић (9), Ивановић (7), Лазаревић (4), Кузмић (4), Волтерс (2) за Звезду. Стрелци за Фенербахче су били: Букер (8), Махмутоглу (6), Шајок (4), Пјер (4), Весели (4), Дувериоглу (2). Имали смо 14 изгубљених лопти на полувремену.

Ивановић изједначава под кошем на 28:28. Холинс у транзицији погађа тројку за 28:31. Хенри је промашио неколико шутева. Обе екипе су ушле у „сушни” нападачки период. У 26’ је било 31:30 за Звезду. Пјер тројком прекида ту серију. Кузмић маши под кошем, и Де Коло асистира Веселом за 35:31 и тајм-аут Радоњића.

Волтерс је имао добар продор и полагање за 35:33. Пјер флоутером враћа +4, а Волтерс поново узвраћа. Уследила је лоша игра Звезде, па је Фенербахче повео са 42:35. Кузмић поново маши под кошем, а Полонара погађа за 45:35. После 3 четвртине је било 45:37.

Добра утакмица с обзиром да је само 8 играча улазило у игру. Играли смо одличну одбрану сем на почетку када је била „немогућа мисија” одбранити се под кошем. Никола Ивановић је показао да је много веће појачање него што се мислило. Холинс добру одбрану није пропратио нападом. Волтерс је био лош првих 20-ак минута, затим се поправио. Симоновић је разочарао са 3 промашене отворене тројке које би нам много значиле. Кузмић је имао успона и падова, али се види да није за првог центра евролигашке екипе. Лазаревић је био прави тимски играч. Очекујем да још напредује.

Статистика:

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

 

 

Скочи на траку са алаткама