Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Идемо у Бугарску без изговора

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред пут у Бугарску и утакмицу 2. кола групне фазе Лиге Европе, коју ће црвено-бели одиграти сутра од 21 час против Лудогореца.

– Померили смо конференцију и пут због свих ствари које су нам се издешавале, како бисмо мирне главе отишли у Бугарску. Моменат није најбољи, али ми смо Црвена звезда, нећу тражити изговоре. Имамо момке који су жељни утакмица и сигуран сам да ће одменити наше лидере, као што су Борјан, Катаи, Драговић и Дегенек. То су све искусни момци који на својим леђима износе доста тога. Међутим ми имамо момке који ће истрчати у Бугарској. Надам се да ће се све завршити на четири играча и да више нећемо имати проблема, али и што пре прегурати овај моменат, идемо даље, нећемо кукати сигурно – истакао је Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на број голмана које ће имати на располагању.

– Имаћемо сигурно Поповића и Гордића, путоваћемо са два голмана, иако се и Гордић осећао доста лоше последњих десетак дана, на сву срећу имаћемо два голмана.

Прокоментарисао је Станковић и чињеницу да ће црвено-бели последњи тренинг пред меч одрадити у Београду.

– Дан више ми одговара ако смо код куће, наравно да тренинг на стадиону на којем се игра значи, али ми смо искусна екипа којој то не би требало да смета или да утиче на нас. Путовали бисмо раније, али због новонастале ситуације смо желели да будемо сигурни у број путника, имамо момке који ће бити спремни за сутра.

Говорио је некадашњи капитен Звезде и о екипи Лудогореца.

– Лудогорец је екипа која доста мења, њихов тренер доста ротира и формацијски и играчки. Гледаћемо да прочитамо утакмицу што пре будемо могли, већ када буду изашли састави ћемо видети ко игра и које позиције ће бити окупиране, као и од којих играча. Не верујем да ће моћи нешто претерано да нас изненаде, наравно увек постоји тај моменат изненађења, али можда и ми њих изненадимо.

Црвено-бели ће утакмицу против Лудогореца одиграти без четири стандардна фудбалера нашег тима.

– Кад дође моменат одигравања утакмице, заборавиш оно што немаш и фокусираш се на оно што имаш и гледаш да из тога извучеш максимум. Спремили смо две, три варијанте, радили смо јуче, радићемо и данас, тако да ћемо спремно дочекати почетак меча. Идемо на позитиван резултат. Имамо у Лиги Европе два тешка гостовања. Сврстао бих екипу Лудогореца у ниво Браге по индивидуалном квалитету, организацији, мењају система током игре. Нећу тражити алиби и изговор, верујем у момке, знам шта радимо. У добром смо менту и психички и физички, видећемо шта ће деведесет минута да изроди.

Истакао је Станковић да се у нашем тиму не размишља о двомечу из 2016. године, када је Црвена звезда такође одмерила снаге са бугарском екипом.

– Нити причамо нити размишљамо о претходом дуелу са Лудогорецом, бар ја што сам разговарао са играчима и стручним штабом, током анализе и припреме меча. Мислим да се од тад доста променило како код њих, тако и код нас. Нова утакмица пише нову историју, због тога смо ту. Видећемо, ја бих волео да се Канга опет упише у листру стрелаца или да асистира, и он се променио на боље од прошлог двомеча.

Станковић ће на располагању имати Бена и Павкова који су вратили после повреда.

– Бен и Павков су се вратили, биће доступни. Размишљам о обојици и реално ћу сагледати ствари. Добри су момци имамо директан однос и кажу ми увек за колико су спремни. Много ми је драго што су се вратили, рекао сам и на прошлој конференцији да их чекамо раширених руку. Бен је увек гаранција и сигурност , момак о којем је сувишно трошити речи, о људским квалитетима такође, када су играчки у питању ту се већ доказао и показао. Павков се вратио да покаже колико је велики, жао ми је што се повредио, али је ово прилика да покаже колико ће се јачи вратити из ове повреде.

Истакао је шеф стручног штаба нашег тима да је рано за размишљање о исходима других мечева у групи.

– За сада не треба да размишљамо о калкулацијама, јер зависи од нас. Победа против Браге је донела стабилност и мир, да бисмо могли ова два тешка гостовања да одиграмо конкретно и директно и да се вратимо са позитивним резултатом. Нисам лажно скроман, позитиван резултат би ми био и нерешено, иако ми не знамо да играмо на нерешено. Идемо на победу, па шта утакмица донесе.

Говорио је Станковић и мечевима који су одиграни јуче у оквиру Лиге шампиона.

– Пратио сам Лигу шампиона, нарочито Шахтјот и Интер, два тренера са две тотално различите филозофије фудбала. Гледао сам и Пари Сен Жермен и Манчестер Сити, наравно испратио сам и Шериф, не бих се више окретао назад, све је речено. Сви они који су коментарисали и мало претерали у томе сада су имали прилику да виде да Шериф није случајно у Лиги шампиона, ми бар код куће нисмо изгубили.

Поручио је некадашњи капитен Црвене звезде да ће његови изабраници пружити максимум и учинити све да се из Бугарске врате са позитивним резултатом.

– Кога нема без њега се мора и може, фале четири лидера ове екипе, не желим да тражим изговоре. Знам у ком сам клубу, резултат је битан, нико неће питати ко нам је фалио, а ко не, резултат се гледа – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама