Vaterpolo Vaterpolo/Vesti

Vaterpolisti saznali rivale u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona 2021/22

Vaterpolisti Crvene zvezde igraće turnir u Zagrebu koji će se od 8. do 10. oktobra održati u okviru druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona 2021/22.

Pored domaćina, ekipe zagrebačke Mladosti, rivali Zvezde biće i francuski Monpelje, kao i grčki Apolon Smirnis.

Mladost je aktuelni prvak Hrvatske i 4. tim na prošlosezonskoj regionalnoj ligi. U drugu rundu su se kvalifikovali direktno, kao i Crvena zvezda.

Monpelje je prošle sezone bio 3. klub u svom prvenstvu, a trenutno posle dva kola imaju po pobedu i poraz. U prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona su završili na drugom mestu u grupi od 6 timova sa učinkom od 3:2:0, iza domaćina, italijanske Savone. Bili su ispred španske Terase, Primorca iz Kotora, Vitorije Gimaraeš i ASZ Univerziteta iz Varšave.

Apolon Smirnis je prošle sezone bio 3. u grčkom prvenstvu, a u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona su bili 4. u grupi od 7 timova. Bili su iza OSC-a iz Budimpešte, Jadrana iz Splita i Jadrana iz Herceg Novog, a ispred Sinteza iz Kazanja, Enke iz Istanbula i litvanskog Zaibasa.

Prva dva kluba iz grupe idu u treću, poslednju rundu kvalifikacija, koja će se igrati u vidu dvomeča (16. i 20. oktobra). Pobednici idu u glavni žreb Lige šampiona, a gubitnici u 1/4-finale Evrokupa.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama