Ватерполо Ватерполо/Вести

Ватерполисти сазнали ривале у другој рунди квалификација за Лигу шампиона 2021/22

Ватерполисти Црвене звезде играће турнир у Загребу који ће се од 8. до 10. октобра одржати у оквиру друге рунде квалификација за Лигу шампиона 2021/22.

Поред домаћина, екипе загребачке Младости, ривали Звезде биће и француски Монпеље, као и грчки Аполон Смирнис.

Младост је актуелни првак Хрватске и 4. тим на прошлосезонској регионалној лиги. У другу рунду су се квалификовали директно, као и Црвена звезда.

Монпеље је прошле сезоне био 3. клуб у свом првенству, а тренутно после два кола имају по победу и пораз. У првој рунди квалификација за Лигу шампиона су завршили на другом месту у групи од 6 тимова са учинком од 3:2:0, иза домаћина, италијанске Савоне. Били су испред шпанске Терасе, Приморца из Котора, Виторије Гимараеш и АСЗ Универзитета из Варшаве.

Аполон Смирнис је прошле сезоне био 3. у грчком првенству, а у првој рунди квалификација за Лигу шампиона су били 4. у групи од 7 тимова. Били су иза ОСЦ-а из Будимпеште, Јадрана из Сплита и Јадрана из Херцег Новог, а испред Синтеза из Казања, Енке из Истанбула и литванског Заибаса.

Прва два клуба из групе иду у трећу, последњу рунду квалификација, која ће се играти у виду двомеча (16. и 20. октобра). Победници иду у главни жреб Лиге шампиона, а губитници у 1/4-финале Еврокупа.

Скочи на траку са алаткама