Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Novi Pazar 0:4 Crvena zvezda (26.09.2021.)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar u okviru 11.kola Superlige Srbije rezultatom 4:0. Izabranici Dejana Stankovića su dominirali u svim segmentima igre, a pitanje pobednika rešili su u prvih 20 minuta. Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai, Seku Sanogo i Luis Dioni iz jedanaesterca.  

Stadion: “Gradski stadion u Novom Pazaru“.

 

Strelci: Dragović u 3, Katai u 14, Sanogo u 20. i Dioni u 67.minutu (iz jedanaesterca).

 

Sudija: Lazar Lukić.

 

Žuti kartoni: Pavišić (Novi Pazar), Sanogo (Crvena zvezda).

 

Novi Pazar: Vujanac, Vlajković (od 73. Parađina), Kojčić, Pavišić, A. Islamović, S. Islamović (od 46. Džamalutdinov), Lončar, Delimeđac (od 68. Kalezić), Ratković, Nikčević (od 46. Zimonjić), Aganspahić (od 79. Kiković).

 

Rezerve: Andrijanić, Kiković, Handžić, Džamalutdinov, Mladenović, Zimonjić, Parađina, Maksimović, Mihailović, Kalezić, Čečarić.

 

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić (od 74. Lazetić), Sanogo (od 68. Petrović), Falko, Ivanić (od 46. Stanić), Kanga, Katai (od 46. Živković), Dioni (od 74. Nikolić).

 

Rezerve: S. Marinković, Degenek, Pankov, Petrović, Stanić, Nikolić, Lazetić, Živković, Srnić, Vukanović, Bakajoko.

 

Krenuli su crveno-beli ofanzivno od starta utakmice i već u trećem minutu su poveli. Kanga je centrirao iskosa sa leve strane, a Dragović odličnom reakcijom glavom smestio loptu u mrežu – 1:0. Samo četiri minuta kasnije, Ivanić je bio u izvanrednoj šansi posle kombinacije sa Kataijem, ali je golman domaćih zaustavio njegov udarac. Već u četrnaestom minutu Crvena zvezda je udvostručila prednost. Dioni je zaustavljen prekršajem i sudija je svirao slobodan udarac. „Nišan“ je podesio Aleksandar Katai i neodbranjivim projektilom zatresao mrežu Vujanca – 2:0.

 

Nije smanjivala ekipa Dejana Stankovića ritam ni nakon drugog pogotka, a u 20.minutu Sanogo je prihvatio loptu na nešto više od 20 metara, uputio snažan rafal i „pocepao“ mrežu ekipe sa Jošanice – 3:0. Pet minuta docnije, Gobeljić je prošao po boku, nabacio loptu na peterac, Katai napravio sjajan trzaj glavom, ali je Vujanac bio dobro postavljen i zaustavio šut Zvezdinog „Magika“ koji je na ovom susretu nosio kapitensku traku crveno-belih. Usledio je mirniji period igre u kome je tempo značajno splasnuo i u kome su oba sastava bili bez konkretnijih situacija za gol.

 

Na startu drugog poluvremena domaći su pokušali preko Džamalutdinova, ali je Popović dobro intervenisao. Nakon te situacije, igra se odvijala uglavnom između dva šesnaesterca, a crveno-belima je falilo mirnoće u završnici. U 60.minutu Kanga je oprobao svoj karakterističan udarac sa distance, kada je oštro „tukao“ sa više od 20 metara, ali je čuvar mreže Novog Pazara odbio loptu u korner. Minut kasnije, pokušao je i Dioni iskosa sa leve strane, ali pravo u naručje Vujanca.

 

U 63.minutu Kanga je fantastično pronašao Živkovića koji je dobro prihvatio loptu, šutirao po zemlji, ali je golman domaćih odbio loptu u korner. Samo minut docnije, Falko je pravovremeno proigrao Dionija, koji je oboren u šesnaestercu Novog Pazara. Francuz je potom preuzeo odgovornost sa bele tačke i pogodio mrežu – 4:0. Nastavili su crveno-beli sa ubojitim napadima, a u 77.minutu Falko se oslobodio jednog igrača gostiju, šutirao slabijom desnom nogom, ali je Vujanac to odbranio. Četiri minuta, Kanga je “pucao” sa distance ponovo, ali je “bubamara” prohujala pored stative. U finišu susreta, opet je Zvezdin Gabonac zapretio iz slobodnog udarca, ali je Vujanac teškom mukom sačuvao gol. Falko je u 90.minutu šutirao levom nogom, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama