Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Нови Пазар 0:4 Црвена звезда (26.09.2021.)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Нови Пазар у оквиру 11.кола Суперлиге Србије резултатом 4:0. Изабраници Дејана Станковића су доминирали у свим сегментима игре, а питање победника решили су у првих 20 минута. Стрелци за црвено-беле били су Александар Драговић, Александар Катаи, Секу Саного и Луис Диони из једанаестерца.  

Стадион: “Градски стадион у Новом Пазару“.

 

Стрелци: Драговић у 3, Катаи у 14, Саного у 20. и Диони у 67.минуту (из једанаестерца).

 

Судија: Лазар Лукић.

 

Жути картони: Павишић (Нови Пазар), Саного (Црвена звезда).

 

Нови Пазар: Вујанац, Влајковић (од 73. Парађина), Којчић, Павишић, А. Исламовић, С. Исламовић (од 46. Џамалутдинов), Лончар, Делимеђац (од 68. Калезић), Ратковић, Никчевић (од 46. Зимоњић), Аганспахић (од 79. Киковић).

 

Резерве: Андријанић, Киковић, Ханџић, Џамалутдинов, Младеновић, Зимоњић, Парађина, Максимовић, Михаиловић, Калезић, Чечарић.

 

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Ераковић, Драговић, Родић (од 74. Лазетић), Саного (од 68. Петровић), Фалко, Иванић (од 46. Станић), Канга, Катаи (од 46. Живковић), Диони (од 74. Николић).

 

Резерве: С. Маринковић, Дегенек, Панков, Петровић, Станић, Николић, Лазетић, Живковић, Срнић, Вукановић, Бакајоко.

 

Кренули су црвено-бели офанзивно од старта утакмице и већ у трећем минуту су повели. Канга је центрирао искоса са леве стране, а Драговић одличном реакцијом главом сместио лопту у мрежу – 1:0. Само четири минута касније, Иванић је био у изванредној шанси после комбинације са Катаијем, али је голман домаћих зауставио његов ударац. Већ у четрнаестом минуту Црвена звезда је удвостручила предност. Диони је заустављен прекршајем и судија је свирао слободан ударац. „Нишан“ је подесио Александар Катаи и неодбрањивим пројектилом затресао мрежу Вујанца – 2:0.

 

Није смањивала екипа Дејана Станковића ритам ни након другог поготка, а у 20.минуту Саного је прихватио лопту на нешто више од 20 метара, упутио снажан рафал и „поцепао“ мрежу екипе са Јошанице – 3:0. Пет минута доцније, Гобељић је прошао по боку, набацио лопту на петерац, Катаи направио сјајан трзај главом, али је Вујанац био добро постављен и зауставио шут Звездиног „Магика“ који је на овом сусрету носио капитенску траку црвено-белих. Уследио је мирнији период игре у коме је темпо значајно спласнуо и у коме су оба састава били без конкретнијих ситуација за гол.

 

На старту другог полувремена домаћи су покушали преко Џамалутдинова, али је Поповић добро интервенисао. Након те ситуације, игра се одвијала углавном између два шеснаестерца, а црвено-белима је фалило мирноће у завршници. У 60.минуту Канга је опробао свој карактеристичан ударац са дистанце, када је оштро „тукао“ са више од 20 метара, али је чувар мреже Новог Пазара одбио лопту у корнер. Минут касније, покушао је и Диони искоса са леве стране, али право у наручје Вујанца.

 

У 63.минуту Канга је фантастично пронашао Живковића који је добро прихватио лопту, шутирао по земљи, али је голман домаћих одбио лопту у корнер. Само минут доцније, Фалко је правовремено проиграо Дионија, који је оборен у шеснаестерцу Новог Пазара. Француз је потом преузео одговорност са беле тачке и погодио мрежу – 4:0. Наставили су црвено-бели са убојитим нападима, а у 77.минуту Фалко се ослободио једног играча гостију, шутирао слабијом десном ногом, али је Вујанац то одбранио. Четири минута, Канга је “пуцао” са дистанце поново, али је “бубамара” прохујала поред стативе. У финишу сусрета, опет је Звездин Габонац запретио из слободног ударца, али је Вујанац тешком муком сачувао гол. Фалко је у 90.минуту шутирао левом ногом, али је резултат остао непромењен.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама