Košarka Košarka/Vesti

KK Crvena zvezda na Sajmu sporta

KK Crvena zvezda mts tradicionalno je uzeo aktivno učestvovanje na Sajmu sporta. U prelepom ambijentu na popularnom beogradskom moru Adi, crveno-beli su imali svoj štand, a deo ekipe pionira imao je i svoj pokazni trening.

Organizatori su se ove godine odlučili da Sajam bude premešten pod otvorenim nebom i utisak svih, pa i delegacije Crvene zvezde je da je to bio pun pogodak. To se najviše ogledalo po velikom broju posetilaca, pre svega onih najmlađih koji su na kompleksu terena mogli da posmatraju i uzimaju aktivno učešće u brojnim sportovima.

Štand Crvene zvezde bio je izrazito primamljiv za sve posetioce koji su želeli da se informišu kako da treniraju u redovima regionalnog i srpskog šampiona. Njega je posetio i prvotimac Crvene zvezde Ognjen Kuzmić čiji je sam put do štanda bio prilično spor jer su Zvezdaši gotovo svih generacija zaustavljali centra crveno-belih i tražili sliku, a Kuzmić nikoga nije odbio.

Zaista je lepo doći na ovakav događaj i družiti se sa decom koja istinski vole košarku. Tu su pioniri Crvene zvezde, ali i brojni drugi mališani koji vole košarku i sam sport. Osim što se ja bavim sportom i moj šestogodišnji sin igra fudbal i to je kod nas neka vrsta porodične vrednosti. Ovde smo videli mnogo dečaka i devojčica koji igraju rukomet, odbojku… i brojne druge sportove i mislim da je veoma lepo što imamo jedan događaj kakav je Sajam sporta i da je to prava promocija Srbije kao zemlje uspešnih sportista – istakao je Kuzmić.

Centar Crvene zvezde se potom zajedno sa delom selekcije crveno-belih pionira preselio na košarkaški teren. Veoma brzo, uz ogradu su stali brojni posetioci koji su želeli da vide Kuzmića i pionire na delu, a na samom kraju pokaznog treninga delegaciji Crvene zvezde pridružili su se predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković koji su u pratnji maskote Sportskog saveza popričali sa Ognjenom Kuzmićem, direktorom Crvene zvezde Filipom Sunturlićem i crveno-belim pionirima. Razmenili su svoja iskustva sa početka sezone, predsednik Saveza Štefanek je obećao skorije viđenje na nekoj od narednih utakmica KK Crvena zvezda, a bila je to prava prilika i da se olimpijski šampion iz Rija slika sa predstavnicima Crvene zvezde.

Sajam sporta je veoma lep događaj koji Sportski savez Srbije sada već tradicionalno organizuje. To je prava promocija sporta, na jednom mestu imate priliku da vidite mlade sportiste koji sa velikim entuzijazmom i posvećenošću prikazuju umeće u svojim sportovima. Mi smo kao Crvena zvezda i ove godine prisutni na Sajmu sporta i moram da priznam da je prelazak sajma pod otvoreno nebo pravi pogodak jer je ambijent prelep i veliki broj mališana koji su ulozi posetilaca dokazuje da je Sportski savez napravio sjajan potez. Danas su sa nama i predsednik Saveza Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković sa kojima imamo sjajne odnose i koji zajedno sa ministrom Vanjom Udovičićem puno čine za srpski sport, pa i samu Crvenu zvezdu koja u njima ima velikog prijatelja i podršku. Verujemo da će tako i ostati, a iskoristiću ovi priliku da Davoru Štefaneku poželim puno uspeha i u novom mandatu na čelu Sportskog saveza Srbije. Crvena zvezda nema sumnju da će i dalje svoj posao obavljati posvećeno, odgovorno i uspešno za dobrobit srpskog sporta – istakao je direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama