Кошарка Кошарка/Вести

КК Црвена звезда на Сајму спорта

КК Црвена звезда мтс традиционално је узео активно учествовање на Сајму спорта. У прелепом амбијенту на популарном београдском мору Ади, црвено-бели су имали свој штанд, а део екипе пионира имао је и свој показни тренинг.

Организатори су се ове године одлучили да Сајам буде премештен под отвореним небом и утисак свих, па и делегације Црвене звезде је да је то био пун погодак. То се највише огледало по великом броју посетилаца, пре свега оних најмлађих који су на комплексу терена могли да посматрају и узимају активно учешће у бројним спортовима.

Штанд Црвене звезде био је изразито примамљив за све посетиоце који су желели да се информишу како да тренирају у редовима регионалног и српског шампиона. Њега је посетио и првотимац Црвене звезде Огњен Кузмић чији је сам пут до штанда био прилично спор јер су Звездаши готово свих генерација заустављали центра црвено-белих и тражили слику, а Кузмић никога није одбио.

Заиста је лепо доћи на овакав догађај и дружити се са децом која истински воле кошарку. Ту су пионири Црвене звезде, али и бројни други малишани који воле кошарку и сам спорт. Осим што се ја бавим спортом и мој шестогодишњи син игра фудбал и то је код нас нека врста породичне вредности. Овде смо видели много дечака и девојчица који играју рукомет, одбојку… и бројне друге спортове и мислим да је веома лепо што имамо један догађај какав је Сајам спорта и да је то права промоција Србије као земље успешних спортиста – истакао је Кузмић.

Центар Црвене звезде се потом заједно са делом селекције црвено-белих пионира преселио на кошаркашки терен. Веома брзо, уз ограду су стали бројни посетиоци који су желели да виде Кузмића и пионире на делу, а на самом крају показног тренинга делегацији Црвене звезде придружили су се председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић који су у пратњи маскоте Спортског савеза попричали са Огњеном Кузмићем, директором Црвене звезде Филипом Сунтурлићем и црвено-белим пионирима. Разменили су своја искуства са почетка сезоне, председник Савеза Штефанек је обећао скорије виђење на некој од наредних утакмица КК Црвена звезда, а била је то права прилика и да се олимпијски шампион из Рија слика са представницима Црвене звезде.

Сајам спорта је веома леп догађај који Спортски савез Србије сада већ традиционално организује. То је права промоција спорта, на једном месту имате прилику да видите младе спортисте који са великим ентузијазмом и посвећеношћу приказују умеће у својим спортовима. Ми смо као Црвена звезда и ове године присутни на Сајму спорта и морам да признам да је прелазак сајма под отворено небо прави погодак јер је амбијент прелеп и велики број малишана који су улози посетилаца доказује да је Спортски савез направио сјајан потез. Данас су са нама и председник Савеза Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић са којима имамо сјајне односе и који заједно са министром Вањом Удовичићем пуно чине за српски спорт, па и саму Црвену звезду која у њима има великог пријатеља и подршку. Верујемо да ће тако и остати, а искористићу ови прилику да Давору Штефанеку пожелим пуно успеха и у новом мандату на челу Спортског савеза Србије. Црвена звезда нема сумњу да ће и даље свој посао обављати посвећено, одговорно и успешно за добробит српског спорта – истакао је директор Црвене звезде Филип Сунтурлић.

Извор: ККЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама