Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Здравствено стање све боље

Дејан Станковић пред дерби
Дејан Станковић на конференцији пред 165. вечити дерби

Фудбалери Црвене звезде ће у недељу од 15 часова и 55 минута гостовати Новом Пазару у оквиру 11. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред ову утакмицу изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

– Прошли смо кроз једну мало сложенију ситауцију што се тиче здравственог стања, али идемо ка бољем. Доста пута сам цитирао да ми је здравље играча најбитније и они су нам на првом месту, а после долази фудбал и све остало. Оптимисти смо, како за недељу, тако и за четвртак и желимо да у оба меча будемо прави и добри. Што се тиче осталих ствари, не бих ништа коментарисао, јер смо ми толико велики, да ја не могу ни да видим шта се дешава иза наше величине – казао је Станковић.

Тренер црвено-белих се детаљније осврнуо на здравствени билтен свог тима.

– У недељу сигурно неће играти Бен и Павков, они су одсутни и видећемо шта ће рећи наша медико служба. Није тешко да буду у конкуренцији за Лудогорец,. Проводе много времена на стадиону, што је изванредна ствар. Када неко проведе седам-осам сати на стадиону, то је врхунски професионализам, раде терапије и пре и после подне. Заиста све раде да ми се ставе на распологање што пре. Капитен Борјан је одлично, и иде ка бољем. Што се тиче њега лично, а и свих осталих, из дана у дан ситуација је све боља и не бих желео да нико пролази кроз такве моменте, да скоро десет играча у једном тренутку има озбиљне проблеме.

Станковић је истакао да ће одсуство публике бити олакшавајућа околност, као и да је његова екипа ухватила прави ритам.

– Нови Пазар је променио тренера, вратили су човека који је направио са њима резултат. Празан стадион сигурно не игра велику улогу за Нови Пазар, што ће нама олакшати, бар што се тиче атмосфере. Међутим, ми смо ухватили ритам и играмо конкретно и директно. Прошао је онај притисак о коме смо много причали, та летња лига. Ми увек идемо на победу , од тога не одустајемо. Последњи меч који смо играли био је до примљеног гола одличан и потпуно смо га контролисали.После тога, дерби носи свој притисак и страх да се изађе са позитивним резултатом, што све утиче на игру. Ја на све то гледам позитивно и и идемо даље.

Шеф струке Црвене звезде је истакао да млади играчи морају да заслуже своју прилику.

– Ове недеље смо на прсте једне руке могли да пребројимо оне који су тренирали, тако да нисам одлучио још увек ко ће играти. Може да се очекује да буде младих. Ставићу их у тим кад буду у стању да праве разлику и одговоре захтевима. Звездин дрес мора да се заслужи, много ствари треба да се деси и поклопи да би играли, тако да од њих све зависи. Ако буду испуњавали захтеве групе који се траже на терену, наравно да ће играти, нема разлога да тако не буде. Нећу ја да правим опструкцију када је неко у узлазној путањи – подвукао је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама