Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Metaloplastika – Crvena zvezda Grundfos 30:23 (16:14)

Na premijeri nove rukometne sezone u Šapcu, u odloženom meču 1.kola ARKUS lige, Crvena zvezda Grundfos poražena je od Metaloplastike 30:23 (16:14).

Mogli su mnogo više da dobiju i izvuku iz prve utakmice sezone crveno-beli, ali veliki broj grešaka i propuštenih prilika je koštao. U periodima kada je bila bolji protivnik Zvezda nije uspevala da se rezultatski odlepi.

U Šapcu Žikica Milosavljević nije mogao da računa na Ivana Horvata, koji se oporavlja od povrede, ali je imao na raspologanju sve novajlije. Ovog puta nisu svi upisali debi.

Dobar start meča nagoveštavao je da bi Zvezda mogla da posle četiri godine donese bodove iz Šapca i prekine neugodnu seriju od šest uzastopnih poraza. Krsmančić i Đurović su pogodili, uzvratili su Mešter i Dodić i rezultatska klackalica je potrajala do samog finiša prvog poluvremena. Veliki broj izgubljenih lopti (7) i odbrane Arsića (8) bili su prevaga u prvom delu meča, koji je Metaloplastika golovima Dodića i Mohameda u samom finišu rešila u svoju korist, 16:14.

Na startu drugog poluvremena dva brza gola domaćih i +4, a zatim i brz odgovor Crvene zvezde u seriji 4:0 za 18:18 u 36. minutu i prilika za vođstvo, koju nije iskorišćena. Taj period je bio ključni za pitanje pobednika, Crvena zvezda punih devet minuta nije uspela da zatrese mrežu, Metaloplastika se odvojila serijom 3:0 na četiri gola prednosti u 45. minutu i prelomila utakmicu u svoju korist, 24:20. Do 45. minuta Crvena zvezda je već imala 14 izgubljenih lopti, ukupno 18 na kraju meča, što je uz 15 odbrana Darka Arsića jasan indikator šta je prelomilo utakmicu. Šapčani su novom serijom od četiri vezana gola potpuno odveli meč na svoju stranu, a Tužinanin Mohamed je sa sedam metara u poslednjem minutu postavio konačnih 30:23.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Marko Krsmančić sa 6 golova, jedan manje postigao je Luka Kikanović, dok su Viktor Matičić i Nemanja Vučićević bili precizni tri puta.

U nedelju, u 2.kolu, u prvoj utakmici u „Šumicama“, Crvena zvezda dočekuje Dinamo iz Pančeva.

METALOPLASTIKA – CRVENA ZVEZDA 30:23 (16:14)
Šabac, hala: Šabačka gimnazija. Gledalaca: 150. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd). Isključenja: Metaloplastika 12, Crvena zvezda 10 minuta. Sedmerci: Metaloplastika 5(5), Crvena zvezda 2(1).

METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 7, Jevtić, N.Milovanović, Ćosić, Srdanović 2, Mirković, F.Milovanović, Mohamed Aziz 6(1), Antonijević, Ivanić 1, Arsić, Cvijanović, Todorović 1, Milenković 3, Mešter 10(4). Trener: Miodrag Kažić

CRVENA ZVEZDA: Đurović 2, Simić, Jović 2, Lojaničić 2, Gemaljević, Majes, Jelić, Matičić 3(1), Blagojević, Krsmančić 6, Breti, Laković, Marinković, Kikanović 5, Vučićević 3, Atanasov. Trener: Žikica Milosavljević.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama