Hokej Hokej/Vesti

Mlađe kategorije: Stefan Ilić u Crvenoj zvezdi!

Stefan Ilić, sin legendarnog Zvezdinog hokejaša Nenada Ilića Iće, do nedavno je gradio uspešnu karijeru u Italiji. Ipak, odlučio je da se vrati nazad u Srbiju i u hokejški klub Crvena zvezda. Iako je prevashodno bilo reči da će Stefan igrati za Zvezdine seniore, konačna odluka oko toga je još uvek “na ledu”, ali će zato Stefan raditi sa mlađim selekcijama U8 i U12 i tako pokušati da im prenese svoje znanje i iskustvo koje je stekao u Italiji.

Pre svega dobro došao u Crvenu zvezdu. Da li za početak možeš da nam kažeš šta te je nagnalo da se vratiš u Srbiju i Crvenu zvezdu? Da pojasnimo našim čitaocima da si veliki deo svoje karijere proveo u Italiji gde se mnogo više ulaže u hokej.

U Srbiju sam se vratio iz privatnih razloga. U međuvrwmenu sam stupio u kontakt sa Dušanom Novakovićem koji mi je ponudio poziciju na kojoj sam. Zadovoljan sam na ukazanom poverenju.

Iako smo imali informaciju da ćeš pojačati seniorski sastav Zvezde, to se za sada neće desiti. Možeš li nam reći razlog?

Trentuno sam odlučio da ne igram za seniore, u dogovoru sa upravom, što ne znači da se to možda ne promeni tokom sezone.

Tvoj angažman u crveno-belom taboru će biti sa mlađim selekcijama U8 i U12. Šta je to što ti misliš da možeš da pružiš tim klincima obzirom na svoje hokejaško iskustvo?

Sigurno, kao bivši profesionalni igrač, imam iskuatvo koje mogu da prenesem na njih kao buduće igrače. Između ostalog, u Italiji sam kao trener radio sa svim selekcijama tehniku klizanja i bio odgovoran za regrutovanje novih igrača. Tako da se radujem što ću nastaviti da radim i ovde, sa našom decom.

Koliko si upoznat sa stanjem u srpskom hokeju i da li misliš da se ono u nekom narednom periodu može popraviti?

Mislim da srpski hokej ima kvalitetne ljude u svakoj ekipi i mislim da je najbitnija stvar RAD. Radom se sve postiže. Siguran sam da predstoje uzbudljive godine u srpskom hokeju, pa tako i u Zvezdi, gde sam sada i gde je super ekipa ljudi sa kojom radim.

Za kraj, neki (koji malo površnije prate hokej) ne znaju da si ti sin legendarnog Nenada Ilića Iće. Koliko je teško nositi breme oca koji je ostavio dubok trag u Crvenoj zvezdi?

Iskreno, to sto mi je Ića otac nikada mi nije predstavljalo breme niti pritisak, jednostavno samo ponos to što je on postigao u igračkom, a pogotovo trenerskom poslu. Nadam se da ću nastaviti njegovim stopama.

Još jednom dobro došao u Crvenu zvezdu i želimo ti puno uspeha u radu sa mlađim kategorijama.

Hvala na toploj dobrodošlici, pozdrav svima i vidimo se na ledu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Lepo je što se Ilić vratio, ali ja nešto nisam ubeđen da će hokej u Srbiji da vidi lepše dane. Evo, sada čitam kod vas na forumu da su već prve utakmice odložene i to sa Vojvodinom. Pitanje je i kao će da ide kod mlađih selekcija. Jedino mi u Srbiji nemamo led na vreme. Imam osečaj da bi u srcu Afrike oni domorodci pre postavili led i izgradili hale, nego li ovde kod nas.

Skoči na traku sa alatkama