Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Partizan 1:1 Crvena zvezda (19.09.2021.)

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su na sa Partizanom 1:1 na gostovanju u okviru 9. kola prve faze domaćeg prvenstva.

Navikli smo na loše derbije zadnjih sezona. Ovaj je možda čak i među kvalitetnijima. Bolja igra Zvezde na početku utakmice. Prvi šut imao je Katai u 2’ sa 20m sa leve strane, pravo u ruke Popoviću. Dioni je u 5’ imao veliku priliku. Primio je dugu loptu, ušao u peterac, a golman je na vreme izleteo i odbranio šut. Seku Sanogo u 6’ šutira loše preko gola nakon kombinacije sa Dionijem.

Nekoliko minuta kasnije Partizan je uspeo da pomeri težište igre na našu polovinu, mada nisu uspeli da upute šut. Rikardo Gomeš je u 11-12’ 2 puta ušao u naš kazneni, ali se nije snašao i lako je gubio lopte – Dragović je bio na visini zadatka. Borjan je rizično izleteo na centaršut Lazara Markovića u 16’. Još neugodnije izletanje viđeno je u 29’ u borbi Borjana i Gomeša na ivici 16-erca.

U 31’ Katai glavom pogađa prečku na centaršut Rodića. Prvi šut Partizana u meču viđen je u 36’, ujedno je postignut gol. Bibras Natho je udarcem sa 18m sa desne strane savladao Borjana i doveo Partizan u vođstvo. Dobili su i psihičku prednost.

Natho 4 minuta kasnije šutira iz našeg kaznenog malo preko prečke. Lazar Marković pokušao iz velike daljine, pored našeg gola. Jović je zapretio u 44’, Partizan dobio korner, nakon koga su uputili šut glavom preko gola. Katai u 45’ krade loptu i dodaje je Ivaniću, Siniša Saničanin ga faulira u kontri i dobija žuti karton. Kanga je izveo slobodnjak, Sanogo je glavom pogodio spoljašnji deo mreže. Utisak posle prvog dela igre bio je da nezasluženo gubimo.

Drugo poluvreme nije imalo mnogo šansi kao prvo, a u prvih 15-20 minuta je Partizan delovao nešto sigurnije i pravio je manje grešaka. Gomeš je u 49’ postigao gol koji je poništen nakon konsultacije sa VAR-om (prekršaj). Isti igrač je imao dve dobre prilike oko 60. minuta, posebno onu drugu gde je bio blizu peterca i šutirao je pored gola, iako je imao slobodnog saigrača koji je bio logičnije rešenje.

Katai je imao promašaj u 69’, a zatim je Kanga „raspalio” iz daljine pored desne stative. Veliku priliku je Partizan imao oko 80’ kad je Nikola Terzić ušao u 5m a šut mu prošao malo pored leve stative. Kazna je stigla na početku 83’, kada je Katai na asistenciju Rodića postigao gol glavom za izjednačenje. Pokušavala su oba tima da dođu do pobede na kraju, ali niko nije uspeo.

Dejan Stanković je pogodio sa izmenama kad je u drugom poluvremenu ubacio mlade igrače, Lazetića i Stanića. Imali smo više prilika, šuteva, posed je bio sličan… ipak, Partizan nije mnogo zaostajao, a dugo su vodili zbog „evro-gola”, tako da je remi možda i najrealniji rezultat. Poredak na tabeli ostaje isti – 2 boda više ima Partizan.

Neki tvrde da je gol Rikarda Gomeša za 2:0 neopravdano poništen, međutim, možemo videti da je njemu prethodio čist faul nad Rodićem:

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama