Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Партизан 1:1 Црвена звезда (19.09.2021.)

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су на са Партизаном 1:1 на гостовању у оквиру 9. кола прве фазе домаћег првенства.

Навикли смо на лоше дербије задњих сезона. Овај је можда чак и међу квалитетнијима. Боља игра Звезде на почетку утакмице. Први шут имао је Катаи у 2’ са 20m са леве стране, право у руке Поповићу. Диони је у 5’ имао велику прилику. Примио је дугу лопту, ушао у петерац, а голман је на време излетео и одбранио шут. Секу Саного у 6’ шутира лоше преко гола након комбинације са Дионијем.

Неколико минута касније Партизан је успео да помери тежиште игре на нашу половину, мада нису успели да упуте шут. Рикардо Гомеш је у 11-12’ 2 пута ушао у наш казнени, али се није снашао и лако је губио лопте – Драговић је био на висини задатка. Борјан је ризично излетео на центаршут Лазара Марковића у 16’. Још неугодније излетање виђено је у 29’ у борби Борјана и Гомеша на ивици 16-ерца.

У 31’ Катаи главом погађа пречку на центаршут Родића. Први шут Партизана у мечу виђен је у 36’, уједно је постигнут гол. Бибрас Натхо је ударцем са 18m са десне стране савладао Борјана и довео Партизан у вођство. Добили су и психичку предност.

Натхо 4 минута касније шутира из нашег казненог мало преко пречке. Лазар Марковић покушао из велике даљине, поред нашег гола. Јовић је запретио у 44’, Партизан добио корнер, након кога су упутили шут главом преко гола. Катаи у 45’ краде лопту и додаје је Иванићу, Синиша Саничанин га фаулира у контри и добија жути картон. Канга је извео слободњак, Саного је главом погодио спољашњи део мреже. Утисак после првог дела игре био је да незаслужено губимо.

Друго полувреме није имало много шанси као прво, а у првих 15-20 минута је Партизан деловао нешто сигурнијe и правио је мање грешака. Гомеш је у 49’ постигао гол који је поништен након консултације са VAR-ом (прекршај). Исти играч је имао две добре прилике око 60. минута, посебно ону другу где је био близу петерца и шутирао је поред гола, иако је имао слободног саиграча који је био логичније решење.

Катаи је имао промашај у 69’, а затим је Канга „распалио” из даљине поред десне стативе. Велику прилику је Партизан имао око 80’ кад је Никола Терзић ушао у 5m a шут му прошао мало поред леве стативе. Казна је стигла на почетку 83’, када је Катаи на асистенцију Родића постигао гол главом за изједначење. Покушавала су оба тима да дођу до победе на крају, али нико није успео.

Дејан Станковић је погодио са изменама кад је у другом полувремену убацио младе играче, Лазетића и Станића. Имали смо више прилика, шутева, посед је био сличан… ипак, Партизан није много заостајао, а дуго су водили због „евро-гола”, тако да је реми можда и најреалнији резултат. Поредак на табели остаје исти – 2 бода више има Партизан.

Неки тврде да је гол Рикарда Гомеша за 2:0 неоправдано поништен, међутим, можемо видети да је њему претходио чист фаул над Родићем:

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама