Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ

Odbojkašice Zvezde bez finala turnira „Dragan Šakota — Šale“

Odbojkašice Zvezde u tajm-autu
Odbojkašice Zvezde ostale bez finala na 20. izdanju memorijalnog turnira „Dragan Šakota — Šale“

Odbojkašice Crvene zvezde poražene su u polufinalu XX tradicionalnog memorijalnog turnira „Dragan Šakota – Šale“ od ekipe TENT-a maksimalnim rezultatom po setovima 27:29, 23:25, 16:25.

Prvi set je doneo prevagu u nastavku meča. Poletna ekipa TENT-a je kao i protekle sedmice u Užicu na „Turniru šampiona“ sa puno energije otvorila susret, Crvena zvezda je uspela do sredine seta da dođe u prednost, ali finiš je pripao Obrenovčankama. Zvezda je imala set loptu, TENT je uspeo da uvede prvi set u razliku, koju je na kraju i ostvario, 27:29 – 0:1.

I u drugom setu, Zvezda je jurila rezultat. TENT je sve vreme imao prednost, do sredine i četiri poena (12:16), ali su ponovo izabranice Aleksandra Vladisavljeva uspele da dođu do neizvesnog finiša, koji je, opet, pripao TENT-u, 23:25 – 0:2.

Treći set je u potpunosti pripao ekipi koja će braniti pehar na „Šaletovom memorijalu“. TENT je veoma brzo stvorio razliku, koja je bila i dvocifrena – 10:20. Serijom poena Crvena zvezda je uspela da smanji minus, ali ne i da izbegne poraz, 16:25 – 0:3.

TENT će sutra od 19 časova u finalu igrati protiv Železničara iz Lajkovca, koji je posle pet setova savladao Ub – 3:2 (26:24, 13:25, 27:25, 25:21, 15:8). U utakmici za 3.mesto od 17 časova sastaće se Crvena zvezda i Ub.

Sredinom drugog seta se desio i peh, kada se prilikom doskoka u bloku povredila srednji bloker TENT-a, Saška Đurović. Saški želimo brz i uspešan oporavak.

Crvena zvezda: Taubner 3, Milojević (libero), Drča 2, Sajić 3, Milunović 5, Đorđević, Ašonja 3, Lazić 10, Janjić 2, Delić 4, Stanković (libero), Rodić 7. Nisu igrale: Živojinović i Marković. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Izvor: SD CZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama