Фудбал Фудбал/Вести

Дејан Станковић: „Тактички перфектна утакмица“

Дејан Станковић — тренер Црвене звезде
Дејан Станковић после Браге: „Тактички перфектна утакмица, презадовољан сам!“

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је утиске после остварене победе у првом колу групне фазе Лиге Европе, у којем су црвено-бели на домаћем терену савладали екипу Браге резултатом 2:1 и на сјајан начин започели такмичење у групи.

Не знам колико је јасно колико је ово велика победа. Рекао сам на конференцији да не бих желео да се неко игра са нашом интелигенцијом, јер је Брага четврти тим у Португалу и играју страшан фудбал као што сте могли да видите. Рекао сам такође да ћу ризиковати и нисмо одступили од наше формације и игре, морали смо мало више да трчимо. Такође сам знао да ће доћи моменат када ћемо много патити и када ћемо имати мнпого проблема, али када то прегурамо биће све како треба, тако је и било. Ни у једном тренутку нисмо одустали од победе, која је много велика за овај клуб и момке. Оваква атмосфера се може доживети само на Маракани, то је један ветар у леђа који ја поштујем много. Сећам се како је било када сам био клинац и то ми је давало снагу. Рекао сам да Маракана тај адреналин треба да претвори у снагу, не у страх и тако смо се понашали вечерас. Честитке момцима који су одиграли тактички перфектну утакмицу, другачије није могло, ако неко познаје боље фудбал може да ме исправи. Презадовољан сам, као што сам и јуче рекао био сам оптимиста, знао сам да мора много ствари да се поклопи да бисмо добили Брагу. Битна су три бода, полако идемо из утакмице у утакмицу – истакао је Станковић.

Осврнуо се Станковић и на повреду Ел Фарду Бена.

 Такве ствари се дешавају, жао ми је због Бена.  Убеђен сам да је то последица напора који се наставио после оног пакленог ритма од 12 утакмица у 40 дана. Пропутовао је пола света са репрезентацијом, играо је за своју земљу, вратио се, покушали смо да га одморимо колико је то могуће. Као што сам рекао и за Павкова чекамо га да се врати и учинићемо све да буде добро.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о Милану Родићу, који је на вечерашњој утакмици постигао погодак.

Родић је неко ко не одустаје никада, драго ми је због њега и свих момака. Дали су и више него што су могли. На крају сте видели Катаи и Иванић су тражили измене, Родић је исто осећао умор, али су издржали и успели смо да остваримо један добар почетак у Лиги Европе.

Говорио је Станковић и о анализи коју је екипа Браге одрадила када је у питању наш тим.

Морало је да се има много стрпљења, иза лопте да се стоји добро, да смањимо грешке у нашем поседу. Изузетно су брзи, нарочито лево крило, изузетно добро раде транзицију, видели сте и код нашег прекида. Види се да су нас пратили, ми скачемо са шест играча, два која изводе, два су само ван и види се да су то добро простудирали, али сам ја презадовољан приказаним вечерас.

Прокоментарисао је Станковић и грешку нашег тима која је довела до примљеног гола.

Добија се са 11, такође се и губи са 11.  Могао је и неко други да погреши или неко други да реагује. Може да се деси такав пас, феноменална је реакција после тога. Многи би се пољуљали, многи би се повукли, склонили од игре и лопте. Ми смо још додали по гасу и знали да можда из још једне шансе можемо да добијемо утакмицу. Некада и Бог награди када поштено одрадиш утакмицу као што смо ми вечерас одрадили.

Није пропустио Станковић да истакне да је веома задовољан што је наш тим стигао до поготка из прекида.

Радимо на прекидима, и ето постигли смо гол против екипе против које смо можда имали и најмање шансе да дамо. Ради се о доброј, стаменој, високој екипи. Када идеш у шеснаестерац да даш гол, а не само да попуниш простор, онда лопта дође на право место, феноменално скочиш и стигнеш до поготка. Феноменално је изведено и феноменално реализивано.

Осврнуо се Станковић и  на напоран ритам мечева.

Годину дана играмо у ритму недеља среда и не зан се која утакмица је била важнија. Вечити дерби је једна од утакмица до краја циклуса до 3. октобра. После имамо и новембраски и децембарски циклус, полако има да се игра.

Говорио је Станковић и о екипи Браге.

Мислим да је Брага један квалитетан тим, можда и бољи, али некада даш нешто више, некада прихватиш и да будеш подређен у неким датим ситуацијама да би могао да реагујеш. Не стидим се ако су имали бољи посед, можда конкретнији на средини тереена, на крају је тај резултата када играш овакву мини лигу је битан. Видели сте шта се десило на утакмици Шериф – Шахтјор, посед 255 у односу на 75%. Шахтјор је имао већи посед, а Шериф је добио ту утакмицу, Шериф није примио гол већ четири утакмице и игра Лигу шампиона озбиљно.

Прокоментарисао је Станковић и издање Санога.

Од стране свих једна феноменална утакмица, имао је много помоћи у везном реду, како од Канге, Иванића, тако и Катаија. Помоћ је била неопходна данас, сви за једног, један за све.

Осврнуо се некадашњи капитен нашег тима и на ток квалификација:

Десило се шта се десило, мислим да је било претерано критика по момцима, то ме највише заболело. Погледао сам сваку утакмицу од Шерифа, знао сам да су момци перфектно спремни. Када сумирам све схватим да смо ми Шерифу направили можда и највећи проблем. На нашем стадиону смо са десет играча имали две шансе, тамо смо примили гол из офсајда. Да се то десило против Милана сигурно би се писало о томе. Мислим да је Шериф озбиљно квалитета екипа. Ми смо их можда и највише намучили, ту бих ставио тачку и окренуо се нашем такмичењу у Лиги Европе – истако је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама