Fudbal Fudbal/Vesti

Degenek: „Nismo pali posle primljenog gola“

Zvezda — Miloš Degenek posle Brage
Miloš Degenek posle utakmice s Bragom: „Nismo pali posle primljenog gola“

Još jedno veče za pamćenje i velika evropska pobeda, a neko ko je bio u većini tih poduhvata standardan član defanzivne linije Crvene zvezde je Miloš Degenek. Tako je bilo i večeras…

Bitno je da smo startovali pobedom, mislim da je ovo prvi put od kad sam u klubu da smo evropsku turneju počeli trijumfom. Sve to nam daje dodatnu snagu i energiju za nastavak takmičenja. Lepo je pobediti kod kuće, pred dosta navijača. Pokazali smo da smo prava ekipa, da igramo naš fudbal i da se ne prilagođavamo nikom. Stručni štab je takođe odradio fenomenalan posao, taktika je bila besprekorna i svi su zapravo odradili svoj posao. Svi koji su bili na terenu, uz ekipu, na tribini… Samo treba ovako da nastavimo – počeo je Degenek.

Posle prvog datog gola, praktično iz sledećeg napada, gosti su došli do izjednačenja.

Najlakše je primiti gol posle datog, ali bitno je da se održi koncentracija. Ne bih rekao da je iko kiksnuo. Svi smo mogli nešto više da uradimo, bolje reagujemo i sprečimo. Pozitivno je što nismo pali posle toga, nismo se branili, već nastavili da napadamo i ispostavilo se da je ta situacija kada je naprvljen penal nad Ivanićem bio ključan. Potom rutinska realizacija Kataija. Želeli smo pobedu i zbog navijača i ove atmosfere.

Degenek je Rikarda Ortu izdvojio kao najopasnijeg ofanzivca Brage.

Svi su dobri igrači, brzi su, odlično se kreću. Gobeljić je Ortu vrhunski čuvao, odigrao perfektnu utakmicu, a on im je najbolji igrač, rekao bih. Nezgodna ekipa generalno, nisu slučajno bili četvrti u Portugalu, imaju praktično tim za Ligu šampiona.

U nedelju od 18 časova, na programu je 165. večiti derbi, ali Degenek ne razmišlja previše o tome.

Nije bitno šta nas čeka u nedelju, već sve ono do kraja sezone. Svaka utakmica je bitna jednako i važi tri boda. Duga je sezona – zaključio je Degenek.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama